Lejdi Gaga
Instagram/printscreen
Lejdi Gaga

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Hrabra, neobična i karakteristična žena koja je 28. marta ove godine napunila 34 godina. Izdvojili smo najzanimljivije činjenice iz njenog života, o kojima ćemo govoriti u nastavku.

Lejdi Gaga

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Američka pevačica, čije je puno ime Stefani Džoen Andželina Džermanota, ima deo italijanskih gena i na to je veoma ponosna.

Odrastala je u porodici obične domaćice i biznismena, ali iz detinjstva joj je ostala oštru zavisnost od mode i nestandardan stil odevanja. Zbog toga su je vršnjaci često nazivali "ružnom patkom" i bacali je u kontejner.

Prema Gaginim rečima, klavir je počela da svira sa 4 godine, pokušavajući bez posebnog znanja da na uho reprodukuje zvuke. Stefani je prvu pesmu napisala sa 13 godina, a sa 14 je prvi put pokušala da nastupi u javnosti.

Lejdi Gaga

Instagram/printscreen

 Foto: Instagram/printscreen

Pre nego što je postala slavna, Lejdi Gaga je radila kao konobarica, plesala je u striptiz klubu, a potom je pisala stihove za poznate umetnice poput Brtni Spirs, Fergi i Pussicat Dolls.

Tokom prepiske sa jednim od njenih prvih producenta, ona je smislila pseudonim kada je umesto reči "radio" (prilikom pisanja imena čuvenog hit kraljice "Radio Ga Ga") telefon automatski napisao reč "Dama". I tako se pojavilo ime - Lady Gaga.

Nakon neuspešnih veza sa muškarcima u mladosti, obećala je da će se sa 30 godina posvetiti aktivnom radu u šou biznisu i umreće neudata i usamljena.

Lejdi Gaga, haljina od mesa

Profimedia

Foto: Profimedia

Lejdi Gaga se ne boji da šokira društvo svojim izgledom, redovno se pojavljuje u javnosti u najneobičnijim odećama. Dakle, jedno od njenih najupečatljivijih izdanja bilo je 2010. godine, kada je stigla na MTV dodelu muzičkih nagrada u haljini napravljenoj od pravog sirovog mesa.

Ona je verni branilac predstavnika seksualnih manjina.

Visina joj je samo 155 cm, zbog čega stalno nosi cipele sa visokom petom, a tokom snimanja klipova koristi posebnu računarsku obradu, koja joj omogućava da izgleda više.

Tekst svoje prve pesme „To Love Love“ napisala je za 15 minuta, a tekst singla „Just Dance“ za 10 minuta, u pijanom stanju.

Lejdi Gaga

EPA/JUSTIN LANE

Foto: EPA/JUSTIN LANE