ASAP Roki
printscreen
 ASAP Roki

printscreen

ASAP Roki , Foto: printscreen

Poznati američki reper ASAP Roki zajedno sa još dve osobe nedavno je bio optužen zbog fizičkog napada na građanina u Stokholmu, ali je danas prema navodima švedskog suda pušten na slobodu i tako će biti sve do 14. avgusta kada bi sudije trebalo da objave konačnu presudu.

Pored toga što se u ceo slučaj nedavno uključio i predsednik SAD Donald Tramp, repera je na sudu branio advokat srpskog porekla Slobodan Jovičić.

Slobodan Jovičić

printscreen

Slobodan Jovičić, Foto: printscreen

Zbog navodnog fizičkog napada na devetnaestogodišnjeg Mustafu Jafarija, nije poznato da li će troje osumnjičenih moći da napuste Švedsku i vrate se u svoju matičnu državu - SAD.

Proces protiv repera izazvao je probleme u odnosima SAD i Švedske pošto je američki predsednik Donald Tramp podržao muzičara.

PROČITAJTE JOŠ:

Tramp je švedskom premijeru Stefanu Levenu ponudio da lično garantuje za kauciju za ASAP Rokija, ali je predsednik Vlade Švedske rekao da ne može da se meša u sudski proces.

Kako prenose mediji, Tramp je pozdravio današnju odluku suda, navodeći na Tviteru da je “ASAP Roki pušten iz zatvora” i da je “na putu kući u SAD iz Švedske”.

Iako se na današnjem suđenju reper branio navodeći da bi "društveno-koristan rad bio adekvatna kazna" , sudije su ipak predložile kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on Jul 2, 2019 at 7:56am PDT

Reper je pušten iz pritvora zbog promene iskaza jedinog svedoka, koji je prvo potvrdio da je video repera u remećenju javnog reda i mira, a potom to negirao.

Jedno od ključnih pitanja na suđenju postalo je da li je Jafari, koji se posvađao s reperovom pratnjom, udaren celom flašom ili njenim delovima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on May 14, 2019 at 6:58am PDT

Reper se tokom suđenja branio, navodeći da je nevin i da smatra da su Jafari i njegovi prijatelji bili pod uticajem nedozvoljenih supstani.

BONUS VIDEO:

SKANDAL UŽIVO Karleuša ispljuvala žiri na finalu Zvezda Granda, a onda pokazala golu zadnjicu!