Aleksandra Subotić
Nenad Vujanović/Alo/Printscreen
Aleksandra Subotić

Nenad Vujanović/Alo/Printscreen

Aleksandra Subotić, Foto: Nenad Vujanović/Alo/Printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Naime Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandre Subotić, koja je u rijaliti emisiji Parovi "Hepi" televizije, gazila srpsku zastavu obnažena i time vređala gledaoce i sve građane Srbije.

U saopštenju POKS-a stoji i poruka predsednika pokreta, Vojislava Mihailovića.

"Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa", poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POКS.

POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: „Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice“. Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno.

Komentari (3)

VLAJS

30.11.2018 13:12

NA ROBIJU..

Ziveo Vucic!

30.11.2018 14:01

Uopste me ne zanima rijaliti, ali ovo je za hapsenje. Uzgred, kada cete da uhapsite Frljica, u njegovoj predstavi se povracalo po srpskoj zastavi. A, vala, mozete da uhapsite i Vucica, i on planira da prizna Kosovo, dakle veleizdaja.

Ana

30.11.2018 16:52

Mnogo ružnih scena je okarakterisalo naše rialiti programe. Od tuča, bljutavih psoki, raznih prostakluka, pljuvanja i da ne ređam, ovo njeno gaženje po zastavi sa sve vulgarnostima koje je pri tom pokazala je, ubedljivo najogavnije. I treba da snosi posledice.