Milica Zarić
Printscreen
Milica Zarić, Foto: Printscreen

Na Javnom servisu je nedavno počelo emitovanje "Tajne vinove loze" u kojoj glavne uloge igraju supružnici Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, serija je za kratko vreme prikupila brojnu publiku, a sada je Milica Zarić otkila pojedine detalje sa snimanja.

Glumica u seriji tumači suprugu Vuka Tomovića, kojeg igra Vojin, i ističe da je ovo prvi put da tumači ovakav profil ličnosti.

Za lik koji ima negativnu konotaciju kaže da je udaljen od njene ličnosti i da je morala da traga za sredstvima kojima će odbraniti lik Jelene Tomović.

- Čim sam dobila scenario serije 'Tajne vinove loze' na čitanje, uvidela sam da je Jelena interesantan i, što bi glumci rekli, sočan lik. Do sada nisam igrala slične uloge i samim tim mi je ovo bio veći izazov. Trebalo je naći opravdanja za njenu gordost, bahatost i često nadmen i neprijatan odnos prema ljudima, pa čak i s onima iz najbliže okoline. Tako da mi je bilo zanimljivo da za takvo ponašanje nađem opravdanje, da to pokrijem, a da ne bude karikatura, već da je to živa žena koja po meni ima neke pogrešne postupke da bi opstala u životu koji joj je dat. Imala sam sjajne glumačke partnere i ogromnu pomoć reditelja Marka Manojlovića - rekla je, dodajući da po nekim parametrima Jelena ima i pozitivne karakteristike:

- Jelena želi da sačuva brak, porodicu, grčevito se bori da stvari ostanu onakve kakve ih je posložila, međutim stvari joj izmiču iz ruku. Kada taj neki lažni život koji je izgradila, slika za svet o ugodnom životu, počinje da se raspada, ništa unutra ne ostaje. Jelena ostaje sama i nema za šta da se uhvati - objasnila je.

Miličin lik je oduvek naučio da živi u raskoši i bogatstvu, a glumica je ovom prilikom objasnila šta za nju novac privatno predstavlja, te da li je bogatstvo danas merilo vrednosti.

- Nažalost, mislim da živimo u vremenu, na planeti, gde je monetarna jedinica centar sveta i da se sve vrti oko para i da je postala merna jedinica vrednosti. Jelena stavlja novac u centar, jer je tako naučena. Ona je rasla i ceo život provela u materijalnom izobilju, ali duhovno ne da je siromašna nego je potpuno prazna. Jeste kliše, ali u novcu nije sreća. Ne pričam o tome kada treba da se borite za egzistencijalne stvari, da niste gladni, da imate krov nad glavom... Ako ste materijalno obezbeđeni za normalan život, novac ne može da vam kupi sreću, ispunjenje, mir u duši. Može materijalne stvari, ali pitanje je šta želite u životu i verujete li u filozofiju da ćete novcem da nadoknadite nešto ili da vam je novac neophodan da biste bili srećni, ispunjeni. Ja mislim da nije - objašnjava Milica, koja priznaje da joj je drago što igra negativku.

- Adrenalin je veći. Meni je ova uloga vrlo interesantna i izazov mi je bilo raditi je. Jako mi je bilo lepo na snimanju - ističe ona.

Uprkos brojnim ostvarenjima, Milica priznaje da joj je zbog velike gledanosti serija "Tajna vinove loze" donela veliku popularnost.

- Svaku ulogu koju igram i svaki posao koji prihvatim radim najbolje što mogu. Odgovorna sam od kada sam se rodila. Tako sam vaspitana. Ništa mi sada nije promenjeno. Zato što se trudim da dam sve od sebe da uspe to šta radim. Da li kuvam, čistim kuću ili sam na sceni, dajem 150 odsto sebe. Javni posao nosi dodatnu odgovornost, ljudi koji nas gledaju daju nam svoje poverenje koje treba da opravdamo. Otac mi je bio glumac pa mi je to bilo usađeno odmalena - kaže Milica.

Talentovana glumica koja sa suprugom Predragom Milutinovićem ima dvoje dece Aleksandra i Anu, trudi se da uspešno uslkadi privatne i poslovne obaveze. Iako snimanja traju nekada i po 12 sati, glumica priznaje da je uz dobru organizaciju sve moguće postići.

- Snimajući dan traje 12 sati, ali tako je oduvek bilo. Kada pristanete nešto da radite, u ugovoru koji potpišete stoji broj sati. To je normalna stvar. Porodica jednim delim trpi, a drugim decu pripremim na to kada idem na snimanje. Snimanja nekada budu od dva do šest meseci, retko godinu, ali prosto ogranizujete život tako da pripremite svoju porodicu da ćete biti više odsutni. U porodičnom okruženju se dogovorite kako ćete organizovati te dane. Kada ne snimam ili kada nemam probe, provodim po ceo dan sa decom, a u drugim zanimanjima ste na poslu osam do deset sati dnevno svakog dana. Glumački život je drugačiji. Lekari takođe dežuraju po 24 časa svakog trećeg, četvrtog dana. Svako zanimanje nosi svoje radno vreme i ima lepe i manje lepe stvari. Moji su se navikli i trudim se da sam posvećena porodici kada ne radim - zaključuje Milica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: