NIKO NIJE DOŽIVEO 50, SVI SU UMRLI OD RAKA! Zvezda serije Černobilj krije JEZIVU PORODIČNU TRAGEDIJU! Član njegove porodice STRADAO zbog nuklearne katastrofe

Podelio tužnu priču tek nakon snimanja serije.

Aleks Ferns
Aleks Ferns, Foto: Screenshoot Youtube

Serija "Černobilj" preko postala planetarni hit i nadmašila čuvenu "Igru prestola". Ovo delo je široj populaciji uspelo da približi razmere nuklearne katastrofe i razarajuće posledice koje je ista ostavila nuklearna katastrofa.

 

Glumac Aleks Ferns (50) koji u seriji "Černobilj" tumači ulogu radnika rudnika Glukova, nedavno je otkrio kako je snimanje serije doživeo vrlo lično, s obzirom na to da je jedan od članova njegove porodice i sam preminuo od bolesti koju je prouzrokovala katastrofa u Černobilju.

POSLEDNJI RELIKT ČERNOBILJA Ovo je najradioaktivnije mesto na planeti, za 300 sekundi ubija čoveka: Pogledajte kako izgleda "slonovo stopalo" (FOTO)

Glukov je u seriji vođa rudara koji rade u veoma opasnim uslovima u Černobilju kako bi osigurali zalihe pitke vode u nedeljama nakon eksplozije, a glumac je izjavio za strane medije da je inspiraciju za ovu ulogu pronašao u tužnoj sudbini svog ujaka.

Aleks Ferns
Aleks Ferns, Foto: Screenshoot Youtube

Ferns kaže kako je njegov ujak Robert Stefenson izgubio život zbog posledica izloženosti otrovnoj kiši koju je izazvala nuklearna katastrofa.

 

Stefenson je preminuo 2004, kada je imao samo 47 godina, a porodica tvrdi da je za njegovu bolest kriva katastrofa u Černobilju.

Aleks Ferns
Aleks Ferns, Foto: Screenshoot Youtube

"Černobilj ima tešku priču, posebno za mene. Moj ujak Robert radio je za škotski vodovod. Kad se dogodila nuklearna katastrofa, otrovna kiša padala je u Škotskoj. Ujak i njegove kolege radili su na otvorenom, a kad je kiša počela, želeli su da se povuku sa terena, ali im je šef naredio da ostanu napolju i nastave sa poslom", ispričao je glumac. Dodao je i da kako ni njegov ujak, tako ni njegove kolege nisu doživele pedeseti rođendan.

ŠTA JE ISTINA, A ŠTA FIKCIJA? Evo nekih GREŠAKA u seriji "Černobilj", a ovo je njihovo pojačnjenje (VIDEO)

"Nijedan od njih nije napunio 50 godina. Svi su umrli od raka. Mislim da je to je*ena tragedija. To dokazuje da su posledice Černobilja daleko veće nego što to vidimo u seriji ili što možemo da zamislimo. Za mene je to lično. Naravno da ne možemo biti sto posto sigurni da je dobio rak baš od černobiljske kiše, ali ja i moja porodice ipak verujemo da je tako", rekao je poznati glumac.

Aleks Ferns
Aleks Ferns, Foto: Screenshoot Youtube

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi