Zbog trenutne nepovoljne situacije sa virusom COVID19 otkazana su tri koncerta na ovogodišnjem 52. BEMUSU

Sve više događaja se otkazuje...

Damir Handanović
Damir Handanović, Foto: Grad Beograd

Direktor CEBEF-a, potvrdio je da je zbog trenutne nepovoljne situacije sa virusom COVID19 došlo do otkazivanja tri događaja na ovogodišnjim 52. Beogradskim muzičkim svečanostima, koje su najavljene od 1. do 13 novembra u organizaciji Centra beogradskih festivala.

- Pijanistkinja Marta Argerič otkazala svoj dolazak u Beograd, na preporuku ličnog lekara da ne putuje u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
Nažalost, iz ovog razloga otkazan je koncert na Svečanom otvaranju 52. Beogradskih muzičkih svečanosti koji je bio zakazan za nedelju, 1.
novembar, kada je čuvena pijanistkinja trebalo da nastupi u Kolarčevoj zadužbini uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a sa dirigentom Luisom Gorelikom. Ovom prilikom bilo je planirano i izvođenje dela nedavno preminule kompozitorke Isidore Žebeljan - istakao je Handanović.

Handanović je rekao da se ulaznice za koncert Marte Argerič i Simfonijskog orkestra RTS-a mogu zameniti ili se novac može povratiti na blagajni Kolarca od utorka, 3. novembra.

Damir Handanović
 Foto: Privatna arhiva

Handanović je kazao da koncert gitarskog kvarteta “40 Fingers” na programu BEMUS-a, koji je trebalo da se održi u Kombank dvorani 4. novembra, otkazan je se zbog nemogućnosti umetnika da doputuju iz Italije iz epidemioloških razloga.

Za sve informacije o novom datumu koncerta ovog sastava i zameni ulaznica možete se obratiti isključivo kancelariji Gitar Art festivala putem mejl adrese: office@gaf.rs

- Koncert Big benda RTS-a sa solistima, koji je trebalo da se održi 6. novembra u okviru programa 52. BEMUS-a u Kolarčevoj zadužbini, otkazan je usled bolesti izvođača. Bilo je planirano da pred beogradsku publiku, osim Big benda RTS-a, izađu i pijanista Peter Rajter, saksofonista Frančesko Sančuti, trombonista Samuel Blaser i trubač Martin Auer. Na programu su bili odlomci iz opere „Toska“ Ðakoma Pučinija, u posebnim aranžmanima - rekao je Handanović.

Već kupljene ulaznice za koncert se mogu zameniti za bilo koji program na ovogodišnjem festivalu, u istoj kategoriji cene, ili se novac može povratiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Povezane vesti