Više od 150 štićenika "Svratišta" dobilo paketiće od Jafa Deda Mraza (FOTO)
alo.rs
Jafa
Jafa, Foto: promo

Za Novu godinu Jaffa obradovala štićenike Svratišta i donirala sredstva za Kafe bar 16.

Period praznika i posebno Nova godina za najmlađe je uvek u znaku Deda mraza i poklona. Ove godine, kompanija Jaffa Crvenka je odlučila da bude Deda mraz štićenicima Svratišta u Beogradu, i da slatkim paketima pokuša da ulepša ovim mališanima praznike u godini iza nas, koju su obeležile najrazličitije emocije.

Jafa
Jafa, Foto: Promo

Više od 150 mališana koji su redovni korisnici Svratišta dobilo je slatke paketiće od Jaffa Deda mraza.

Svratište ima za cilj da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici. U prostorijama Svratišta na stotine dečaka i devojčica, uzrasta od 5 do 15 godina, može pronaći redovne obroke, čistu obuću i odeću i različite sportske, kulturne i edukativne aktivnosti.

Jafa
Jafa, Foto: promo

Dodatno, kompanija Jaffa je odlučila da donira sredstva za plaćanje zakupa prostora u prvoj polovini 2021 godine za Kafe bar 16. Kafe bar 16 je jedinstveni socijalni kafić koji pomaže zapošljavanje nekadašnjih korisnika Svratišta, uzrasta preko 16 godina, pružajući im obuku i praksu za konobare i barmene. Kafe bar 16 im pruža priliku da zauvek napuste grupu korisnika socijalne pomoći. U ovoj godini, Šesnaestica se našla pred velikim izazovima imajući u vidu ograničen rad ugostiteljskih objekata, pa se ovom donacijom osigurao dalji opstanak i rad na inkluziji mladih ljudi.

Jafa
Jafa, Foto: promo

Pročitajte još: