ZAPANJILA SVE! Vedrana Rudan uputila šokantnu poruku vlasniku Fejsbuka!

Poznata književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan uputila je otvoreno pismo osnivaču Fejsbuka, Marku Zakerbergu.

Vedrana Rudan
Vedrana Rudan, Foto: Printscreen

Spisateljica je pismo objavila na svom blogu.

Razlog obraćanja Zakerbergu jeste brisanje njenog teksta “Otvoreno pismo šupcima” sa Fejsbuka.

Prenosimo njeno pismo u celosti:

“Moje pismo navodno je govor mržnje, a mržnji na Fejsu nema mesta. Ha, ha, Mark, ovo zaista prvi put čujem. Moje pismo šupcima nije ‘govor mržnje’, moje pismo je govor žrtve, a to je bitna razlika. Ja sam žena, dakle, žrtva. Za razliku od muškaraca, posebno belih Amera čije se bogatstvo meri milijardama dolara, ja nemam moć. Mogu samo da vrištim. To i činim.

Naravno da samo kretenu može pasti na pamet da sam pisala svim muškarcima. Mark, jesi li čuo za hiperbolu? Sin mi je rekao, on mi uređuje tekstove i stavlja na Fejs, da si mu zabranio pristup Fejsu na dvadeset i četiri sata. Ako te ne posluša sledi oštrija kazna.

Šta ćeš mu učiniti? Šta krivomislećoj sirotinji koja živi bogu iza nogu čine beli, bogati Ameri? Uvalićeš mu glavu u WC šolju dok ne prizna ili krepa? Gađaćeš ga tramblonom? Dronom? Bacićeš mu bombu sa osiromašenim uranom na garsonjeru kupljenu na kredit?

Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je*eni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje, pravo na stav, pravo na je*enu hiperbolu. Možda trenutno, ali ništa ne traje doveka pa neće ni američko divljaštvo.

Jasno mi je da nekoliko napaljenih mužjaka pogođenih mojim tekstom, ni jedan muškarac iz mog kruga prijatelja nije se prepoznao, može od tebe da zatraži da skloniš moj tekst. Zato jer si i ti šupak. Da nisi bio bi manje osetljiv. Ne, nisam ljuta. Uostalom, ko želi da pročita šta sam napisala neka posetim moj blog.

Pišem ti jer imaš dve ćerke. Zapamti, i njima će život biti pakao samo zato jer su žene. Tvoja lova im neće pomoći da budu manje žene i manje žrtve. Kao što ovo pismo tebe neće prosvetliti. Eto, ja napisah, a ti briši".

 • Korisnik: Pedja971
  10/01/2018 - 23:13
  Svaka čast svima na komentarima. Apsolutno ste i potpuno u pravu. Ali nešto nemogu da shvatim. Zar je moguće da Vaši komentari imaju i minuse. Ko su ti koji daju minuse?Izgleda upravo oni o kojima je spisateljica pisala.
 • Korisnik: toti
  10/01/2018 - 08:10
  Svo poštovanje za Vedranu.Žena sa veoma istančanim mišljenjem,ma o čemu se radilo.Nije se libila da u ime pravde napadne(intelektualno) bilo koga,i zato je poštovana.Samo napred Vedrana u nadi da će tvoja britka reč,doći do onog, kome je namenjena i naterati ga na razmišljanje.
 • Korisnik: Meda
  09/01/2018 - 21:50
  Običan covek, cak i ako nesto ne moze da promeni, moze makar da kaze ono sto misli.
 • Korisnik: gggg
  09/01/2018 - 21:46
  Postovanje, gospodjo!
 • Korisnik: nedjo
  09/01/2018 - 20:30
  svidja mi se ova zena kako razmišlja,ima onu musku stvar ,sto mnogi muski nemaju. bravo
  • Maja @nedjo
   09/01/2018 - 21:07
   Extra je!!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi