Vanja Bulić: Ovo je unuk nasledio od mene!

N.Marić | vip 2018-04-10 17:00:20 2018-04-10 17:00:20

Novinar i pisac Vanja Bulić uveliko sprema svoj novi roman, a za "Alo!" otkriva da pauze u pisanju koristi za druženje sa svojim četvoromesečnim unukom Todorom.

Rajko Ristić

 - Moj život se promenio otkada sam postao deda, u smislu da već počinjem da smetam ljudima pričama o svom Todoru. Sin Dušan mu redovno svira električnu gitaru, a on neprestano peva i priča nešto što samo on razume. Todor bukvalno usta ne zatvara, baš kao i ja. Drago mi je što su sin i snajka išli u škole roditeljstva i što mog unuka shvataju kao ravnopravnog člana familije, a ne kao igračku. Moram da pohvalim svoju snajku, koja redovno doji Todora, što je vrlo važno - kaže Vanja i otkriva na koji način je pripremao građu za svoj novi roman.

- Moja nova knjiga pod nazivom "Dušanova kletva" trebalo bi uskoro da izađe i mogu reći da u njoj na zanimljiv način analiziram zakon našeg velikog vladara. Roman počinje tako što je jedno jutro ispred spomenika Caru Dušanu, ispred Palate pravde, pronađena odsečena muška ruka u kesi za đubre, a zatim kreće zanimljiv zaplet. Dok sam spremao građu za ovaj roman, obišao sam Kosovo, kako bih se direktno upoznao sa Dušanovim nasleđem. Posebno ću se posvetiti njegovom odnosu prema ženama, jer smatram da u to vreme nijedan vladar nije bio toliko naklon prema nežnijem polu kao on - zaključio je Vanja. 

Expand player
Pogledajte više