Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić
Instagram/isidorabjelicapajkic
Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić

Instagram/isidorabjelicapajkic

Foto: Instagram/isidorabjelicapajkic

Kako Alo.rs saznaje preminula je poznata književnica Isidora Bjelica. Ovu informaciju potvrdila je sestra istaknute umetnice.

Isidora Bjelica, udata Pajkić, bila je jedna od najtiražnijih srpskih književnica, filmski kritičar, režiser i autor pozorišnih komada. Važila je za skandal majstora i jednu od najkontroverznijih ličnosti na Balkanu. Rođena je 10. decembra 1967. godine u Sarajevu. Osim po bestselerima, ostće upamćena po šeširima koji su vremenom postali njen zaštitni znak.

Isidora Bjelica

Facebook

Foto: Facebook

Isidora je dugo vodila bitku sa opakom bolešću. Rak jajnika se nekoliko puta vraćao, a ona je iz svake borbe izlazila još jača, i kao pobednik. Svojim primerom mnoge je inspirisala, ali je na kraju izgubila bitku.

Bjelica svojom poslednjom objavom na društvenoj mreži Instagram kao da je naslućivala kraj. Uz fotografiju freske Isusa Hrista pisalo je:

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) дана 9. Јун 2020. у 7:42 PDT

- Isusova molitva: Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, pomiluj me grešnog - piše u sklopu objave, a već tada su se mnogi pratioci zapitali kakvo je zdravstveno stanje poznate književnice.

Isidora je iza sebe ostavila supruga Nebojšu Pajkića, kćerku Vilu i sina Lava.

Pročitajte i: