Ruža vjetrova
Screenshoot Youtube
Ruža vjetrova

Screenshoot Youtube

Ruža vjetrova, Foto: Screenshoot Youtube

Serija prati priču o dve zavađene porodice i drugačijih društvenih staleža. Ovaj rat dve porodice stajao je na put ljubavi Marka i Ines. Iako su na kraju uspeli da se izbore za svoju ljubav, prva sezona se završila tako što Marko umire.

Ines je tumačila srpska glumica Anja Alač, a bilo je tu poznatih lica poput Branke Pujić, Frano Lasić, Aleksandar Srećković i drugi...

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Druga sezona dobila je pojačanje poput Zorana Pajića (zvezde "Istina i laži"), Dolores Lambaša, koji su se pridružili ekipi glumaca poput Stojana Matavulja, Nives Ivanković, Tomislava Čubeljića i drugi...

U drugoj sezoni radnja serije je fokusirana na nove likove Šimuna i Mariju, čiju ljubav sprečava opaki kriminalac Ranko, bivši Marinin suprug, zajedno sa svojom pomoćnicom Tamarom.

Serija se završila sa srećnim krajem. Marija i Šimun su se venčali i svi akteri serije su rešili svoje probleme uprkos boli boli koji su pretrpeli.

Ipak, nakon završetka serija, dogodila se tragedija koja je ostavila traga na glumište širom regiona. Glumci serije brzo su se sprijateljili, što su i sami isticali tokom intervjua.

Glumac Stojan Matavulj postao je dobar prijatelj sa koleginicom Dolores Malbašom, jednom od najlepših hrvatskih glumica.

Glumici su se vozili automobilom, ali se dogodila teška saobraćajna nesreća na auto-putu Bregana - Lipovac u septembru 2013. godine u kojoj je Dolores izgubila život.

Ruža vjetrova

Screenshoot Youtube

Ruža vjetrova, Foto: Screenshoot Youtube

- Ne pitajte kako se osećam, koga briga. Meni je sad jedino važno kako su Doloresini roditelji, jer oni su u toj nesreći izgubili najviše - rekao je Matavulj tokom izjave novinarima.

Ruža vjetrova

Screenshoot Youtube

Ruža vjetrova, Foto: Screenshoot Youtube

Ispostavilo se da je Stojan vozio u alkoholisanom stanju, te je istragom ustanovljeno da je u trenutku nesreće imao 0,66 promila.

Region i dalje žali za hrvatskom glumicom, koja je preminula u 37. godini, a njen kolega završio je na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana 2016. godine.

Pušten je iz zatvora posle osam meseci zbog primerenog vladanja.