Tatjana Kecman uloga u filmu Dara iz Jasenovca
Printscreen/YoutubeRTS
Tatjana Kecman uloga u filmu Dara iz Jasenovca

Printscreen/YoutubeRTS

Tatjana Kecman uloga u filmu Dara iz Jasenovca, Foto: Printscreen/YoutubeRTS

Uloge su, mnogi kažu, maestralno odigrane.

Tatjana je maestralno iznela lik Pulherije, nakon brojnih uloga u ostvarenjima u kojima smo je gledali.

Lepa Tatjana vodi računa o svom izgledu, a zanimljivo je da je oni koji je prate opisuju kao "ženu sa očima anđela i telom mačke". Ništa nezasluženo, s obzirom na to da šarmantna plavuša vežba i vodi računa o svom fizičkom izgledu.

Inače, Tatjana glumi od svoje sedme godine kada je odigrala ulogu male Stojanke u seriji "Osma ofanziva", u režiji legendarne Sofije Soje Jovanović.

Kada je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jeftovića, te posle nekoliko zapaženih uloga u poznatim filmskim ostvarenjima, svoju karijeru usmerava ka pozorištu.

Ipak, mnogi već sada misle da joj je film "Dara iz Jasenovca" obeležio karijeru.

Tatjana je 10 godina bila angažovana u KPGT-u gde je ostvarila značajne uloge, a široj pozorišnoj publici u zemlji i inostranstvu poznata je po nizu uspešnih autorskih projekata kao što su "Prekobrojna", "Suteren", "Kentaur", "Ludilo udvoje", "Iza scene", "10:1", "Više sreće ovaj put", "A gde su kokoške?", "Sirena i Viktorija", "Ženska posla".

Tatjana Kecman

Printscreen/ Instagram

Tatjana Kecman, Foto: Printscreen/ Instagram

Ko je bila Barta Pulherija?

Bila je glavna upravnica dečjeg logora u Jastrebarskom, inače rođaka ustaškog doglavnika Mile Budaka, koja je zapamćena po bezdušnom postupanju prema deci logorašima.

Gojko Rončević, koji je kao sedmogodišnjak tri meseca bio u Jastrebarskom, ispričao je svojevremeno za Politiku da je sestra Barta pre oslobođenja logora budakom ubila dvoje dece.

- Ustaški metod ubijanja dece od 3 do 10 godina ovako je izgledao. Pitali bi: Deco, ko želi da vidi mamu i tatu? ili Deco, ko hoće čokoladu?. Deca bi se javljala: Ja, ja, ja, ja. Onda bi ih sve poveli do jame i udarcem čekića u glavu ubacivali u nju - ispričao je Rončević.

Deci je, kako svedoči Zorka Delić, takođe jedna od preživelih, sestra Barta govorila da su banditska deca i da ih treba pobiti. Deca su bila primoravana da pozdravljaju ustaškim pokličem "Spremni!", a deca koja to ne bi uradila bila su bacana u samicu i premlaćivana.

Sestre su ih tukle šibama a onda na otvorene rane sipale sirće ili slanu vodu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: