TUGA: Preminula poznata srpska glumica

Milena Dapčević preminula je u 88. godini.

Milena Dapčević
Milena Dapčević, Foto: Screenshoot Youtube

Udruženje dramskih umetnika Srbije obavestilo je javnost da je juče u Beogradu u 88. godini preminula glumica Milena Dapčević.

Rođena u Despotovu 1930, Milena je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, i ubrzo nakon diplomiranja snimila film koji je obeležio njenu karijeru - "Anikina vremena", u režiji Vladimira Pogačića.

Ostvarila je uloge u filmovima i TV serijama: "Bakonja fra Brne", "Nevjera", "Gospođa ministarka", "Dnevnik Ane Frank", "Koštana", "Sve će to narod pozlatiti", "Bitka na Neretvi", "Pop Ćira i pop Spira"... Mnogi je pamte po ulozi Doktorke u filmu "Boško Buha". Milena Dapčević biće sahranjena u najužem krugu porodice.

Milena Dapčević
Milena Dapčević, Foto: Screenshoot Youtube

 Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Milic
  04/12/2018 - 23:22
  Pesma sa Kumbare treba spomenuti. Tamo je bila prelepa. Laka joj zemlja.
 • Korisnik: Čiča
  04/12/2018 - 19:42
  Jedna od naših prvih vrhunskih glumica zaslužila je da joj se ukaže malo više poštovanja od obične vesti o njenoj smrti. Ne samo po glavnim ulogama koje je igrala vrlo uspešno, bila je i supruga Generala Peka Dapčevića, komandanta armije koja je oslobodila Beograd, praktično oslobodilac Beograda, zašto to ne reći o sada pokojnoj Mileni. Neka joj Bog podari večni mir a kod srpskog naroda bude upamćena kao jeda od najboljih srpskih glumica.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi