PREDVIĐALI MU HOLIVUDSKU KARIJERU, ZBOG NJEGOVE SMRTI JE PLAKALA CELA JUGOSLAVIJA Tragična sudbina glumca iz "Doma za vešanje" će vam slediti srce! Drogirao se, alkoholisao i na kraju se OBESIO!

Obesio se pred svoj 30. rođendan!

Davor Dujmović Perhan
Davor Dujmović Perhan, Foto: Printscreen Youtube

Davor Dujmović je bio jedna od najsjajnijih zvezda domaće glumačke scene, a najpoznatiji je po ulozi Perhana u filmu "Dom za vešanje". Izvršio je samoubistvo vešanjem 31. maja 1999. godine. Imao je 30 godina.

Dujmović je bio talenat kakav se retko viđa, a u svet filma ušao je potpuno slučajno. 

STAVIO JE ČARŠAV, DA KRV NE ISPRSKA ZIDOVE Tragična smrt Bekima Fehmijua! Niko se nije voleo kao on i Branka, njihova ljubav je drmala čitavu Jugoslaviju!

Rođen je u Sarajevu, u siromašnoj porodici. Želeo je da svira klavir.

 

- Bili smo siromašni, nisam imao instrument, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tu vežbao - pričao je Davor o svom iskustvu u muzičkoj školi.

"ZNALA JE DA ĆE POGINUTI!" Najlepša glumica Jugoslavije preminula pre 19 godina, a sada je njena sestra otkrila JEZIVE DETALJE! Ceo region i danas plače za njom!

Kao dečak imao je običaj da posle nastave svrati kod svog oca, koji je tada radio na pijaci Markale.

Davor Dujmović
Davor Dujmović, Foto: Screenshot Youtube

Desilo se da je svratio na sok u obližnji restoran, baš kad su tu došli Emir Kusturica i njegov asistent, Ćiro Mandić. Pozvali su ga na audiciju za film "Otac na službenom putu" i na probnom snimanju se pokazalo da je savršen za ulogu.

RANO IZGUBILA OCA, ŽIVELA SA MAMOM I BRAĆOM U PODRUMU Potresni detalji života Danke Novović! Pismo zbog kog ćete se GUŠITI U SUZAMA! Sve se OBISTINILO!

Posle filma "Otac na službenom putu", koji je nagrađen Zlatnom palmom u Kanu, odlučio je da upiše filmsku akademiju. Nije mu uspelo i kasnije više nije ni pokušavao.

Davor Dujmović
Davor Dujmović, Foto: Screenshot Youtube

- U šali kažem da bih išao na Akademiju pod uslovom da predajem. Mislim da nije bilo potrebe, jer sam mislio da se glumom bavim dok se ne zasitim, dok se publika i kamera ne zasite mene. Ja u stvari nikad nisam imao nameru da budem glumac - priznao je jednom prilikom.

S nepunih 18 godina Davor je postao glavni glumac u filmu Emira Kusturice, "Dom za vešanje".

ZAVLADAĆE PROSTAKLUK I PRIMITIVIZAM! Danka Novović napisala pismo MLAĐOJ SEBI, pa pomenula pokojnog pevača! Ovo je za nju bila NAJVAŽNIJA VEST!

- Perhan je došao kao sudbina da dobijem glavnu ulogu posle filma "Otac na službenom putu". Perhan je kult nečeg ciganskog i biće to još dvesta godina - rekao je u jednom intervjuu.

 

Ta uloga donela mu je titulu jednog od pet najboljih glumaca u Evropi, a on i njegova partnerka u filmu (Azra) Sinolička Trpkova proglašeni su za najbolji glumački par u bivšoj Jugoslaviji. Nadimak Perhan ostao mu je zauvek.

 

Poredili su ga s Dastinom Hofmanom i činilo se da mu se smeši svetska karijera, ali... Tu bajka dobija tužan obrt.

POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDARNOJ SPIKERKI! Danka Novović ispraćena na večni počinak uz zvuke pesme "Bila je tako lepa"!

Početkom devedesetih Davor se navukao na heroin. Pokušavao je da se leči u nekoliko navrata, ali bezuspešno.

 

- Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo "ja sam mal' pa sam radoznal", ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću - govorio je.

TRAGEDIJA KOJA JE HOLIVUD ZAVILA U CRNO Svirepo ubijena glumica u 9. mesecu TRUDNOĆE! Žrtvovala je SEKTA! Vezali je konopcima pa uživali u patnjama!

Davor Dujmović
Davor Dujmović, Foto: Screenshot Youtube

Rat ga je zatekao u Sarajevu, odakle odlazi u Beograd. U tom periodu snimio je još nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji "Underground", nedavno proglašen za najbolji film na Balkanu. Po završetku rata seli se u Banjaluku, a zatim u Sloveniju, kod devojke. U to vreme borio se s jakom depresijom i alkoholizmom.

 

BILO JE STRAŠNO IGRATI 11 PUTA PRED PRAZNOM SALOM! Tiki Staniću su dali OGROMAN NOVAC i molili ga da OVO nikome ne ispriča! SVIMA je rekao, nije mogao ni da sanja šta će mu se desiti zbog toga!

Znao je da kaže: "Čekam da se zemljina kugla smiri". Voleo je Stonse, Stinga i Boba Marlija.

31. maja 1999. godine se obesio u Novom Mestu.

Davor Dujmović
Davor Dujmović, Foto: Screenshot Youtube

Pogledajte BONUS video: 

SAHRANA DIVNE KARLEUŠE! Jeleni pozlilo ispred majčinog groba!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi