SLOMILA MU JE SRCE, A ON NIJE MOGAO DA JE VIDI NA SAMRTI! Toma Zdravković je Danki Novović posvetio NAJTUŽNIJU PESMU, a ona zbog toga nije želela da priča sa njim!

Legendarna voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini. 

Danka Novović
Danka Novović, Foto: Screenshoot Youtube

Danka Novović je radila na televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. godine.

ODLAZAK LEGENDE U 76. GODINI Preminula Danka Novović, omiljena voditeljka bivše Juge!

Otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.

 

“Upisala sam studije prava u Beogradu jer sam stalno u familiji i među prijateljima isterivala pravdu. Počela sam već da radim na televiziji i nisam stizala da idem na predavanja, pa me je Kamenko Katić nagovorio da upišem etnologiju na Filozofskom fakultetu. Bila sam suviše lenja da učim bilo šta pored posla, pa sam na kraju ostala bez fakultetske diplome. Kamenko mi se hvalio da je na kraju ipak diplomirao etnologiju, a ja sam mu kazala: “Lako je tebi kada se družiš s profesorima”, ispričala je pre nekoliko godina za Blic.

Tokom novinarske karijere dospela je do mesta urednika Prvog i Trećeg dnevnika, ali je uprkos tome, sebe uvek doživljavala kao spikerku.

POČELI SU DA SE SPRDAJU SA MNOM I GOVORE DA SAM PROPAO Tragedija o nastanku NAJČUVENIJE PESME Tome Zdravkovića! Smejali su mu se iza leđa, niko nije znao sa čim se borio

Danka Novović
Danka Novović, Foto: Screenshoot Youtube

Gledaoci su je u toj ulozi obožavali. Voleli su je da je slušaju, ali i da je gledaju. Daleko je dopirala njena reč, baš kao i lepota. Završila je Danka i u pesmi, u čuvenom hitu Tome Zdravkovića “Danka”.

O OVIM ŽENAMA ISPEVANE SU NAJLEPŠE SRPSKE PESME: Malo ko zna ko su one, a evo kako te zavodnice DANAS IZGLEDAJU! (VIDEO, FOTO)

Danka je vodila mnoge koncerte na kojima je Toma nastupao i u to vreme nije bila srećna što je baš njoj posvećena pesma.

"NAVIJAM ZA SVE KOJI IGRAJU PROTIV NJIH!" Svi su mislili da je legendarni Toma Zdravković bio VELIKI ZVEZDAŠ, međutim POSLE OVOGA zaključićete nešto sasvim drugo!


"Bili smo prijatelji i Toma je bio čovek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzela sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu", ispričala je svojevremeno Danka.

Danka Novović
Danka Novović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Iako mu je svojim ponašanjem stavila do znanja da među njima ne može biti ničega, Toma joj je ipak pisao stihove. Jedne večeri je došao kući vrlo kasno i probudio brata Novicu da mu na klaviru odsvira novu pesmu.

"Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže „Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme... ja jedino mogu da pevam o tebi Danka, jer ti si život moj", objasnila je Danka pre nekoliko godina.

Danka Novović
Danka Novović, Foto: Screenshoot Youtube

Kako je tada rekla, u to vreme nije shvatala značaj činjenice da je završila u pesmi, ali ipak bila je ponosna što joj je tako veliki boem od srca pisao stihove.

"Kada je „Danka“ postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće celo veče čašćavao kafanu", ispričala je Danka.

Pogledajte BONUS video:

NOVA EMISIJA SAMO NA ALO.RS! Ceca se UDAJE?! Evo ko je osvojio njeno srce!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi