Tito
Printscreen / Youtube
Tito

Printscreen / Youtube

Tito, Foto: Printscreen / Youtube

Bio je poznat po tome što su ga mnogi poredili sa velikim zavodnikom, holivudskim glumcem Ričardom Girom, pa je dobio nadimak “Gir stare Jugoslavije”.

Njegov život je bio, malo je reći, uzbudljiv, ali danas je na rubu siromaštva, daleko od stare slave i moći.

U pitanju je Ranko Zidarić, hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac, koji danas ima 56 godina.

Sa Sašom Broz, Titovom unukom, bio je u braku 90-ih godina, sa njom je dobio kćerku Saru, a trenutno je u braku sa Ivanom Uhlik, sa kojom je dobio kćerku Zoru.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa) on Feb 2, 2020 at 1:55am PST

 - Kad se rastaneš, postaneš preoprezan, u naj­ma­­njoj sitnici prepoznaš nešto što ti je pre sprži­lo mozak, trzaš se na negativ­ne zna­kove. Istorija prošlih ljubavi ne da ti na­pred. Kad sam shvatio da mi Ivana odgovara, opustio sam se i počeo da uživam. Prestao sam na papir stavljati pluseve i minuse, pus­tio sam da se nešto dogodi. Ima­li smo Ivana i ja us­po­na i padova u tri i po go­di­ne veze. Jednom smo i pre­kinu­li, no sudbina nas je opet spojila - rekao je on pre više godina za hrvatski magazin "Story".

On je devedesetih godina diplomirao u Zagrebu na Akademiji Dramskih umetnosti i postao je član dramoskog pozorišta Gavela.

Danas radi kao samostalni glumac i ne voli da govori javno, te izbegava intervjue. U svom glumačkom opusu ima više od pedeset uloga, a debitantska mu je bila u filmu “Haloa: Praznik k....”, zajedno sa glumicom Nedom Arnerić.

Danas je daleko od svetskog glamura i hrvatski mediji pišu da jedva sastavlja kraj s krajem.

- Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu – kazao je Ranko o glumcima u Hrvatskoj.

Za sebe je jednom rekao da se smatra luzerom.

- Sebe stalno tretiram kao nekog luzera, imam velike oči, a male ruke. Živim u svom prostoru mašte i zato se i bavim glumom jer sam stalno u nekon polusnu i to mi se sviđa.

Aleksandra Saša Broz je od 1994. do 2006. bila u braku sa glumcem Rankom Zidarićem (55) sa kojim ima ćerku Saru Zidarić.

Sara Zidarić (26) bavi se slikarstvom. Kako je rekla 2019. za hrvatsku "Gloriju" , jedina turbulencija u njenom detinjstvu bila je selidba u Pulu zbog razvoda roditelja.

O svojim roditeljima i Titu je rekla:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa) on Oct 27, 2019 at 2:40am PDT

 - Iskreno uopšte ne razmišljam o tim stvarima, zaboravim činjenicu da su poznati jer gledam na njih kao na svoje roditelje. Oni su mi uvek bili najveći pokretač u životu za stvari koje volim da radim i obrnuto. Srećna sam što sam deo baš svoje porodice, što imam takve roditelje i beskrajno sam im zahvalna na svemu.

Pročitajte još