Tihomir Arsić
Promo
Tihomir Arsić

Promo

Tihomir Arsić, Foto: Promo

Programski savet RTS-a zatražio je od menadžmenta i uredničkog kolegijuma javnog servisa da ne emituje naredne epizode dok se na internoj projekciji ne odgleda cela serija.

Glumac Tihomir Arsić, koji je nedavno stupio na dužnost specijalnog savetnika u kabinetu ministra kulture, u razgovoru za „Alo!”, tu odluku saveta tumači kao besmislenu.

Kadrovi iz serije

Promo RTS

Kadrovi iz serije "Nemanjići", Foto: Promo RTS

 - To mi zvuči poprilično nesuvislo, tim pre što je novac za seriju potrošen. Moguće je da govorimo i o promašajima u umetnosti, jer se i to dešava. Kada je reč o seriji „Nemanjići”, trebalo bi da se sačeka i pogleda celokupna sezona, jer ne treba suditi na osnovu jedne epizode. Možda na kraju i bude tačna ona stara narodna da se po jutru dan poznaje, ali na javnom servisu postoje brljotine koje su gore od „Nemanjića” - kaže Arsić na početku razgovora za „Alo!”.

Kadrovi iz serije

Promo RTS

Kadrovi iz serije "Nemanjići", Foto: Promo RTS

 - Međutim, ono što je ovde veoma važno jeste pitanje novca. Koliko sam upoznat, dve producentske kuće su iznele ponudu da snime seriju za budžet od 2.100.000 dinara, ali je obe ponude RTS odbio. Umesto toga, celokupna serija, koju je javni servis snimio u svojoj produkciji, koštala je 3.200.000 dinara. Sada je najpametnije sačekati i videti da li će RTS opravdati tih dodatnih milion dinara, ili tačnije, treba videti zbog čega je bačen toliki novac - kaže glumac, koji je u kabinetu ministra kulture zadužen za savremeno stvaralaštvo, kinematografiju i scensku umetnost.

Kadrovi iz serije

Promo RTS

Kadrovi iz serije "Nemanjići", Foto: Promo RTS

 - Pred Ministarstvom je ozbiljan posao, a ono za šta ću se zalagati je donašenje zakona o pozorištu. Zanimaju me trajnije stvari, koje ne daju rezultate odmah, a koje su značajne za opstanak naše kulture - kaže Tihomir Arsić.

Pročitajte još:

Komentari (5)

nedjo

15.01.2018 16:33

samo sto su ove debelo plaćene!

milomir.dv

15.01.2018 16:48

Neko se izigrava sa ciframa.Promasaj kao i njegovo ucesce u Parovima.

goga

15.01.2018 16:59

imali i jedne netalnetvovane osobe da nije na drzavnim jaslama!

ralex

15.01.2018 17:02

Tika je 100% u pravu da postoje vece brljotine na RTS-u. Na primer informativne emisije(vesti i dnevnik) su toliko obojene crnom bojom da je to za brigu. Postoji samo jedan covek,jedna misao i vremenska prognoza! Sto se tice serije o Nemanjicima-predlozio bih da se ponovo pusti I epizoda da ljudi malo bolje obrate paznju, pa onda unutrasnji dijalog......

SENOVIC

16.01.2018 10:05

Забранити и хапсити ове који су довели непријатеље Србскога рода(МОНТЕНЕГРИНЕ) за глумце.