NARODNO POZORIŠTE ĆUTI! Tanasije otkrio sve DETALJE skandala sa balerinom: Samo sam je gurnuo, šamara nije bilo!

Incident koji je uzdrmao javnost!

Tanasije Uzunović
Tanasije Uzunović, Foto: Printscreen

Nezapamćen skandal potresao je bastion kulture u srpskoj prestonici. Dušanka Kaličanin (31), balerina i vlasnica bifea u Narodnom pozorištu, prijavila je policiji glumca Tanasija Uzunovića (77) da ju je navodno ošamario, zbog čega su pripadnici MUP-a intervenisali.

Nakon što su sačinili zapisnik i uzeli izjave od prisutnih i optuženog, napustili su Narodno pozorište.

Tanasije je, iako potresen događajem koji je doživeo, smogao snage da nam ispriča svoju verziju price.

- U bifeu Narodnog pozorišta balerine su nešto proslavljale, ali šta god da su slavile, način je bio neprikladan. Podsećao je na vašarsku šatru, s istom takvom glasnom muzikom, ićem i pićem... Tu su svi bili pijani, peli su se na stolove, pevali, vikali.... Ja sam došao u pozorište oko 17 časova da bih se pripremio za predstavu „Put u Damask“ koju sam igrao, ali u tome nisam uspeo zbog preglasne muzike - počeo je svoju priču za VIP doajen srpskog glumišta, koji je neprijatnost s pomenutom balerinom doživeo nešto kasnije, nakon predstave. Pogledajte OVDE kako je izbio skandal!

- Na predstavi je bio jedan moj prijatelj, lekar, s kojim sam se dogovorio da se nađem posle predstave baš u tom bifeu. Međutim, čovek je došao, video taj cirkus i izvinio mi se. Rekao mi je: „Izvini, Tanasije, ali ja ovde zaista ne mogu da sedim, neprikladno je, ne priliči mi, a i ne možemo da razgovaramo zbog muzike“. A to se ne dešava prvi put. I ranije su moji prijatelji odlazili jer nisu želeli da tu sede - kaže glumac. 

Tanasije Uzunović
Tanasije Uzunović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Tanasije je ipak odlučio da u bifeu popije piće nakon odigrane predstave i tu sačeka ćerku, koju je prethodno zvao da dođe po njega. Kako nam je rekao, sada se zbog te odluke kaje.

- Bolje da sam otišao negde nego što sam tu ušao. Poručio sam bezalkoholno pivo, a to je bitno pomenuti da bi ste znali da zbog operacije srca koju sam nedavno imao, ne pijem alkohol. Odmah sam zamolio kelnericu da malo utiša muziku jer je neprijatno i sramotno - kaže on i dodaje da mu je kelnerica poručila da to kaže vlasnici, a ne njoj. Potom je otišla i pozvala Dušanku, koja je došla i upitala ga u čemu je problem. Pogledajte OVDE šta je šta je Tanasije rekao odmah nakon incidenta!

- I njoj sam odmah rekao da smanji muziku. Nisam je vređao, ni psovao, ni bio neprijatan, za razliku od nje. Odmah je počela, mrtva pijana, da viče na uvo, pljujući me sve vreme. „Šta bre ti hoćeš?! Pa ti nikad nisi zaradio u životu toliko para koliko ja mesečno izdvajam za kiriju u Narodnom pozorištu!“, urlala je, nakon čega sam je ja samo odgurnuo. Udario je nisam, ali je odgurnuo rukom jesam. Tada je ona zapretila: „E sad ću da ti je*em mater!“ rekla je i otišla negde - priseća se Uzunović. 

Nakon tog skandala, glumac je, kako kaže, krenuo ka izlazu, rešen da ćerku ipak sačeka ispred pozorišta, nakon čega ga je Dušanka zaustavila i upitala ga: „Kud si ti pošao?! Zvala sam policiju, sad će doći!” Rekao sam joj da nema problema i poručio da ću ih sačekati u bifeu preko puta. Tako je i bilo. Ljudi su došli, obavili uviđaj, porazgovarali smo, oni su uzeli izjave i rekli mi: „Sve je nama jasno, vidimo sve, ali moramo da radimo naš posao“. Izvinili su mi se. Maksimalno su bili ljubazni i profesionalni - kaže glumac.

Tanasije Uzunović
Tanasije Uzunović, Foto: Printscreen

Za razliku od glumca koji je optužen za fizičko zlostavljanje, a koji nam se javio na telefon, balerina koja ga je prijavila do zaključenja ovog broja nije želela da odgovori na naše pozive i poruke. Druge balerine, koje nisu želele da se predstave, a bile su prisutne, kažu da je Dušanka preterala, te da je to najverovatnije razlog što ne odgovara na poruke. 

- Dušanka je bila pod dejstvom alkohola i unosila se Uzunoviću u facu. Bila je užasno neprijatna i do šamara zaista nije došlo. Žao bi nam bilo da čovek ni kriv ni dužan nastrada - rekle su balerine za VIP te objasnile zbog čega se žurka u po bela dana desila baš u Narodnom pozorištu. Pogledajte OVDE iz koje serije dobro pamtimo Tanasija!

- Mi smo dobile ugovore za stalni aganžman i proslavljale smo to. Priznajemo da je bilo glasne muzike, da je bilo ića i pića u ogromnim količinama, ali šta da se radi?! Jednom se dobija stalan posao - kažu složno balerine. 

Pozorište ćuti

Nakon skandala, u Narodnom pozorištu - muk. Iako nam je rečeno da će nam se javiti neko iz odeljenja za odnose s javnošću iz sektora Baleta ili Opere, to nisu učinili do zaključenja ovog broja

Tanasije se tukao s Bekjarevim

Ivan Bekjarev
Ivan Bekjarev, Foto: Jutjub printskrin

Pre desetak godina, glumac Tanasije Uzunović potukao se sa svojim kolegom Ivanom Bekjarevim, nakon odigrane predstave „Karolina Nojber“. - Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam mu. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana- izjavio je tada Bekjarev, pa je podneo prijavu protiv Uzunovića. Međutim, Tanasije je tada rekao da ga je Bekjarev ogrebao i raskrvario po uvetu, kao i da njihove nesuglasice traju godinama.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Beli Stojan
  23/05/2019 - 06:28
  Sa pijanim osobama ne treba imati nikakavu raspravu i ne shvatati ih za-ozbiljno ili cak sluzbeno. Da bi neko pozvao policiju i on bio adekvatan ne sme biti pod dejstvom alkohola ili droge... konsekvence prvenstveno za tu osobu!
 • Korisnik: Goga
  22/05/2019 - 13:17
  Intuicija me ne vara, gadan deda!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi