Srećni ljudi
printscreen
Srećni ljudi

printscreen

Srećni ljudi, Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Žarko Laušević

E-Stock

 

Velikog glumca srpska publika može ponovo da gleda svale večeri na RTS u još jednoj reprizi popularne serije "Srećni ljudi".

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Srećni Ljudi

Screenshoot Youtube

Srećni Ljudi, Foto: Screenshoot Youtube

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

- Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod - pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ - zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Serija „Srećni ljudi“ imala je 70 epizoda, a ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst Ljiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

Gde su danas i šta rade neki od glumaca iz kultne serije

DEČAK NECA

Neca iz Srećnih ljudi

Printscreen

Neca iz Srećnih ljudi, Foto: Printscreen

Prodaje slike

Neca, dečak iz serije, iliti Janko Milivojević, danas radi u porodičnoj galeriji i sa bratom transportuje umetnička dela. Iako je snimao pune tri godine, kaže da ima tremu od kamera. Glumio je kao dete u Ateljeu 212 i trenirao je dugo veslanje.

DEVOJČICA VESNA

Postala producent

Andreja Koršić je glumila Vesnu, ćerku doktora Popca i Necinu prvu simpatiju i najbolju drugaricu. Ona je uspela da pobegne od glume, ali ne daleko, pošto radi kao producent. Ko zna, možda nekad strane na daske ili ispred kamere.

TELOHRANITELJ ROKI

Telohranitelj Roki

printscreen

Telohranitelj Roki, Foto: printscreen

Radi kao konobar