Desimir Stanojević
E-Stock Milos Rafailovic
Desimir Stanojević

E-Stock Milos Rafailovic

Desimir Stanojević, Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Desimir, kojeg će generacija pamtiti kao Vukašina Golubovića iz serije "Srećni ljudi", u jednom od poslednjih intervjua za Kurir otkrio je da zašto je želeo da napusti snimanje i kako je upoznao Slobodana Miloševića i Mirjanu Marković. se družio sa Slobodanom Miloševićem i Mirjanom Marković i bio je veoma ponosan na to prijateljstvo.

Sale Đorđević i Slobodan Milošević

Screenshoot RTS

Sale Đorđević i Slobodan Milošević, Foto: Screenshoot RTS

- U seriji nema politike i može da se gleda u svakom vremenu. Imala je već 15 repriza, a sada dobijam novac od svakog emitovanja. Pristojan je to novac, a kad smo snimali, bilo je gadno. Hteo sam i da napustim seriju jer nisam želeo da me pamte samo kao Vukašina. Radio sam mnogo s Italijanima, što publici nije poznato. Da me zovu na ulici Vukašin, a ne Desko, bilo bi poražavajuće za mene kao glumca.

- Sloba je voleo da zapeva sa mnom uz gitaru. Bolje je pevao od mnogih pevača. Obično smo pevali starogradske pesme. Tražio je od Mire da mu u Hag donese moje albume "Neka pesma boli" i "Boemske balade".

- Dolazio je tri puta da gleda moju monodramu "Moj kum i ja". Nakon našeg prvog susreta 1994. počeli smo da se družimo, a kasnije smo se formirali u Jugoslovensku levicu.

Desimir Stanojević

Printscreen/YouTube

Desimir Stanojević, Foto: Printscreen/YouTube