Sloboda Mićalović iskreno o ulozi u Korenima: Simku sam igrala dok sam prolazila kroz veliki gubitak i bol privatno!

Nije joj bilo lako, ali pokazala je maestralnu glumu

Simka, Koreni
Simka, Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

Sloboda Mićalović je u seriji "Koreni" glumeći lik Simke Katić pokazala neverovatan talenat, o njenoj glumi bruji Srbija, a evo šta ona kaže o svemu.

Lepa glumica smatra da joj je ova uloga bila najveći izazov u karijeri jer je potpuno drugačija od svega što je do sada radila.

"Bilo je interesantno vratiti se suštinskim korenima, a to je porodica. I ženi, kao njenom stubu. Zanimljivo je videti koliko je zapravo ona bila zaslužna za produžetak loze i čvrsto držala sve na okupu. Simka Katić je prototip nas žena koje smo, čini mi se, izgubljene u današnjem vremenu svojom krivicom. Želele smo da budemo i majke, i domaćice, i poslovne žene, i time smo otežale sebi život", izjavila je Sloboda i dodala da je kroz glavnu žensku ulogu u "Korenima" pokazala koliko je sazrela kao glumica:

"Ova uloga je za mene bila veliki izazov jer nema dodirnih tačaka ni sa jednom koju sam radila. Simka predstavlja novo poglavlje u mojoj karijeri. Zadovoljna sam jer mislim da sam pokazala novi nivo glumačke zrelosti. Reditelj Ivan Živković i izvršni producent Goran Šušljik ispratili su to moje sazrevanje."

Sloboda Mićalović
Sloboda Mićalović, Foto: Screenshoot Youtube

Mićalovićeva ističe da se suočavala sa velikim emotivnim gubitkom dok je snimala ovu seriju RTS.

"Simka se desila u posebnom periodu mog života, kada sam izgubila oca. Ja sam, zapravo, mislila da neću imati snage da uplovim u nešto što će mi dodatno otežati svakodnevni život. Međutim, ispostavilo se da je naš posao neka vrsta terapije i slobodno mogu da kažem da mi je rad pomogao da shvatim da je to neminovnost i Božja volja", objašnjava glumica.

Neće na scenu sa suprugom

Sloboda je ispričala zbog čega ne praktikuje da kadar deli sa suprugom Vojinom Ćerkovićem, sa kojim je već deceniju u skladnom braku.

"Od početka smo bili izričiti da svako vodi svoju karijeru kako zna i ume. Svesno izbegavamo da radimo zajedno isključivo zbog privatnih obaveza, jer uvek mora neko da bude sa decom. Zato smo odlučili da smanjimo intenzitet saradnje", rekla je glumica.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi