Vesna Dedović Miljković
Screenshoot/Youtube
Vesna Dedović Miljković

Screenshoot/Youtube

Foto: Screenshoot/Youtube

Poznata glumica Vera Dedović Miljković je najveću popularnost stekla po jednoj od najpotresnijih scena filma "Lepa sela lepo gore". Srđan Dragojević joj je poverio glavnu žensku ulogu ovog filma 1996. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Snimila je TV drame: Ljubav, ženidba i udadba, Želja zvana tramvaj i Stari vruskavac, kao i serije "Srećni ljudi" i "Gore dole".

Bila je nominovana je za Nagradu Pere Dobrinovića (Novi Sad) za Čekajući Godoa i za film Lepa sela lepo gore na Filmskim susretima u Nišu.

Vera je dobila izuzetno pozitivne kritike za ulogu učiteljice u ovom filmu, ali nije stigla da ostvari još veće uspehe.

Vesna Dedović Miljković

Screenshoot/Youtube

Foto: Screenshoot/Youtube

Njena karijera je prerano prekinuta kada je obolela od raka, a njeno poslednje pojavljivanje na filmskom platnu bio je film "Senke uspomena".

Borbu sa opakom bolešću izgubila je 19. decembra 2000. godine. Kada je preminula imala je samo 31 godinu, a iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.

"Plenila je modernošću glume. Retki su mladi sposobni da utru put modernoj glumi, koriste nove pristupe i nova sredstva, a Vera je imala nešto inovatorsko u svom radu. Ostaće tajna koliko je u tome bilo racionalnog. Ona je ne teoretisnjem već praksom pokazivala stav prema modernom pozorištu, a likovima je davala prosto bezobraznu dozu pitkosti. Deo tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski volela likove koje je igrala i publiku pred sobom ", rekao je nakon Verine smrti režiser Boro Drašković.

Vesna Dedović Miljković

Screenshoot/Youtube

Foto: Screenshoot/Youtube

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!