Serija Koreni
Printskrin/RTS
Serija Koreni

Printskrin/RTS

Serija Koreni , Foto: Printskrin/RTS

Glavni junaci serije su Aćim Katić (Žarko Laušević), Đorđe Katić (Igor Đorđević), Simka Katić (Sloboda Mićalović), Vukašin Katić (Radovan Vujović), Tola Dačić (Nenad Jezdić)...

Pročitajte još:

 

Serija je rađena po romanu Dobrice Ćosića, a radnja se zasniva u imaginarnom selu Prerovo u domu uglednog domaćina i bogataša Aćima Katića. Njegov sin Đorđe i žena Simka uprkos svim naporima ne mogu da dobiju dete, dok njihov sluga Tola dobio je petoricu sinova, od toga dvojicu blizanaca.

Serija Koreni

Printskrin/RTS

Serija Koreni , Foto: Printskrin/RTS

Đorđe Katić očajan što njegova žena ne može da zatrudni počinje sve više da je maltretira i da je krivi zbog toga. Simka je sa svojom svekrvom (Dara Džokić) u prošloj epizodi otišla u manastir kako bi se pomolila, okajala grehe i pomolila Bogu da dobije sina kako bi se stvorio mir u kući.

Serija Koreni

Promo

Serija Koreni, Foto: Promo

Večerašnja četvrta epizoda nam donosi kulminaciju. 

Kad Nikola odbije da ubije Čakaranca, Aćim preti da će ga oterati iz kuće i time odvojiti od Simke. Nikola odlazi za Palanku, odlučivši da ipak ispuni Aćimov nalog.

Đorđe je razočaran jer Simka nije zatrudnela, pa isteruje iz kuće Simkinu majku Milunku i odlazi da se prepusti pijanstvu. Sreski kapetan dolazi u Prerovo kod kafedžije Levića, tražeći od njega da preuzme upravljanje prerovskom opštinom.

 

 

Aćimov nadničar Tola Dačić predvodi seljake u napadu na Levićevu kafanu, koju sreski kapetan napušta u bekstvu...