Šekspir u Narodnom pozorištu: Gledajte antologijske scene "onlajn"!

Izolacija uz kulturni sadržaj!

Šekspir
Šekspir, Foto: Alo.rs

Narodno pozorište je od uvođenja vanrednog stanja ostalo verno svojoj publici i prvo počelo da prikazuje predstave strimingom.

Za sve ljubitelje pozorišta i poklonike drame, opere i baleta, svake večeri se emituju predstave od 21 sat, a nedeljom i u matine terminu u 12 sati, na jutjub kanalu Narodnog pozorišta.

Tako će od 30. aprila do 6. maja biti emitovana dela velikog Viljema Šekspira.

Narodno pozorište
Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Kako su predstave koje će se prikazivati arhivski snimci, neke su igrane na našem repertoaru pre mnogo godina, publika će imati priliku da se seti nekih antologijskih scene koji su obeleželi istoriju našeg pozorišta - navode iz Narodnog pozorišta.

Publika će imati priliku da pogleda predstave: "Ukroćena goropad" u režiji dr Vladimira Jevtovića, u kojoj su se prvi put na Velikoj sceni pojavili sadašnje zvezde Narodnog pozorišta Nataša Ninković, Nela Mihailović, Boris Pingović i Nebojša Dugalić, legendarnog Mikija Manojlovića i njegovog "Ričarda III" u istoimenoj predstavi, u režiji Vide Ognjenović ali i novu verziju istog naslova sa Igorom Đorđevićem, u režiji Snežane Trišić, najveličanstveniju i najdublju tragediju "Hamlet", sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi, u režiji Ivane Vujić, a posebno "Henrija VI" u režiji Nikite Milivojevića posle velikog uspeha na kulturnoj olimpijadi u Londonu gde je osvojio englesku publiku.

Vilijam Šekspir
Foto: Profimedia

Šekspirova drama "Romeo i Julija" inspirisala je Sergej Prokofjeva da napiše balet, a Dimirtija Parlića da uradi koreografiju u kojoj će igrači ispuniti Veronu i doživeti u njoj svoju veliku ljubav lepotom svojih pokreta i muzike. Veliki kompozitor Đuzepe Verdi, našao je svoju inspiraciju u drami „Otelo“ i napisao muziku za spektakularnu operu, emotivnu i punu predivnih arija, koju je režirao Paolo Bajoko, a diriguje Ana Zorana Brajović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi