Sanja Marinković
Screenshot Youtube/Suzanin izbor
Sanja Marinković

Screenshot Youtube/Suzanin izbor

Foto: Screenshot Youtube/Suzanin izbor

Prošle su skoro tri nedelje od kako je u našoj državi uvedeno vanredno stanje kako bi suzbila epidemija koronavirusa. Uprkos zabrani javnih okupljanja, svakoga dana ulice su pune građana koji ne shvataju ozbiljnost situacije.

- Izlazim samo do poslam moram, jer radim i ako me neko i vidi na ulici to je zato što sam krenula na posao. Nikakvog zadržavanja ili druženja nema, vreme provodim kod svoje kuće u izolaciji, čitam knjige i novine, redovno se informišem. Dakle, ako su nadležni uveli mere, mi ih moramo poštovati, jer uvek postoji neko ko je stručniji od nas, kao recimo u ovoj situaciji - rekla je voditeljka.

- Ne bih sada mogla da kažem šta je ispavno ili ne sa stanovišta religije, ali ako su ljudi koji se bave ovom situacijom i koji su stručni, savetovali da obred pričešća nosi sa sobom izvesne rizike, onda to treba ispoštovati - zaključila je.

Sanja Marinković

Foto: Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Ova izazovna vremena koja su nas zadesila iznenada, iznedrila su ili da kažemo pojačala neke pristupe i stanovišta razmišljanja za koje ne bismo moglii da kažemo da su zdravi. Konkretno govorimo o slučaju doktorke Darije Kisić Tepavčević, koja je javno osuđena zbog toga što u vreme vanredne situacije vodi računa o sebi i svom izgledu.

Sanja Marinković

Printscreen/YT

Foto: Printscreen/YT

 

Komentari (2)

Bane

04.04.2020 18:34

Darija je kraljica.

Dragan Niš

04.04.2020 18:42

Ma dr Darija je bombonica,nego nije to što je glavni problem,problem je to što se pojavljuje kao pomoćnik direktora a na konferenciji je kolega direktor infektivne.Pa to odmah izaziva efekat gde su njeno pojavljivanje vezali za lepotu a ne i za funkciju u rangu direktora kao kod kolege gde je njegovo pojavljivanje logično ispred klinike pa je i ispred Batuta trebalo po analogiji da bude direktor.