SAMO JEDNA ČITULJA ZA MILENU DRAVIĆ OSVANULA U NOVINAMA NA DAN SAHRANE: Njene reči kidaju dušu!

Tuga!

Knjiga žalosti Milena Dravić
Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Glumica Milena Dravić biće danas sahranjena u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.

Milena će biti sahranjena danas u u 15:30 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju uz svog supruga Dragana Nikolića.

Pre toga, opelo će biti održano u 15 časova na groblju, a komemoracija u Zvezdara teatru u 12 čsova. Na dan sahrane u dnevnom listu Politika objavljena je čitulja za veliku glumicu koja glasi:

“Pretužni smo što odlazi, preserećni što je postojala a preponosni što smo imali privilegiju da budemo njeni savremenici i njena pozorišna kuća”, piše u čitulji koju je dalo pozorište zvezdara teatar.

Čitulja za Milenu Dravić
Čitulja za Milenu Dravić, Foto: Printscreen Politika

Podsetimo, Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon teške bolesti. Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija.

Milena je bila prava diva, glumica sa energijom, a svojim šaramom osvojila je sve! Iza sebe je ostavila brojna vredna filmska, serijska, televizijska i pozorišna ostvarenja. 

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić, od svoga prvog filma "Vrata ostaju otvorena" - koji je kao tinejdžerka 1959. snimila, izrasla je u miljenicu gledalaca. Svojim šarmom i spontanošću osvojila je sve, te je ubrzo nastavila da snima. 1962. osvajila je Zlatnu arenu na festivalu u Puli.

Sarađivala je sa rediteljima svih generacija, igrala uglavnom glavne uloge u više od pedeset filmova najrazličitijih žanrova. Svoju drugu Zlatnu arenu dobija za ulogu krojačice koja se prudržuje partizanskome biciklističkom bataljonu u Biciklistima (Puriša Đorđević), 1970.

Iako je u nizu filmova uspešno igrala dramske uloge u ulogama sa elementima komedije je došla do punog izražaja, posebno u jednoj od najboljih zabavnih televizijskih emisija u Jugoslaviji - Obraz uz obraz televizije Beograd. Uspešno je igrala i u velikom broju televizijskih serija i drama, a okušala se i u pozorištu i to uglavnom i neformalnim, alternativnim grupama, te i u Ateljeu 212. Bila je foto-model modnog kreatora Aleksandra Joksimovića.

Debitovala je u pozorištu Atelje 212 u Beogradu sa rolom u komadu Bore Ćosića, 1971. godine u predstavi "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji", a od tada su pozorišne uloge samo nastavile da se nižu.

Milena Dravić i Dragan Gaga Nikolić bili su jedan od omiljenih slavnih parova u bivšoj Jugsolaviji. Bili su u braku 45 godina, a slavna glumica je pre Gage imala još dva braka. Prvi brak je sklopila sa rediteljem Purišom Đorđevićem. Venčali su se 1960. godine, a razveli su se posle nekoliko godina.

 PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi