Robert De Niro
Shutterstock
Robert De Niro

Shutterstock

Robert De Niro, Foto: Shutterstock

Robert de Niro, jedan od najvećih holivudskih glumaca, ponosan je otac šetoro dece, a najstariju ćerku koju je usvojio dok je bio u srećnom braku sa bivšom suprugom Dijanom Abot, dao je srpsko ime Drena, a malo je poznato koja se priča krije iza njenog imena.

Naime, Drena je ime dobila po reci Drini, što je navedeno i u njenoj biografiji na sajtu, te se pretpostavlja se da je De Nirova ćerka dobila ime po čuvenom romanu "Na Drini ćuprija".

U želji da vidi Evropu i Bliski istok, De Niro je 1967. kao autostoper došao u tadašnju Jugoslaviju. Na izlazu iz Niša zaustavio je Radovana Đokića, seljaka iz sela Čokot. Jedan Nišlija je preveo Radovanu da mladi stranac traži prenoćište. Đokić ga je povezao do svoje kuće i ugostio ga kao najdražeg gosta. Sutradan su ga domaćini ispratili na put s pogačom i sirom.

Robert de Niro

Printscreen

Robert de Niro, Foto: Printscreen

Tačno godinu dana kasnije, u leto 1968, u Čokot je stigao folksvagen nemačkih registracija. Iz automobila je izašao glavom i bradom onaj isti mladić. De Niro je ovog puta ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno sa njim prodavao.

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali se ubrzo vratio jer je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Đokić mu je dao novac za put, De Niro mu je za uzvrat ponudio kameru, što je Radovan odbio.

Posle mnogo godina Đokići su ga videli na filmskom platnu i tada shvatili ko im je bio u gostima. Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj ćerki dao ime Drena. Kako prenose mediji, često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin.

Robert De Niro

Shutterstock

Robert De Niro, Foto: Shutterstock

 

Komentari (1)

dzudza basadzija

21.04.2020 13:21

Tek sada mi je sve jasno!?Za uzvrat,nas cuvaju "Amerikanci"!Oni su nam i dadilje!Sada se po svaku cenu trude sa tim,oko udaje...A nema tu sta,ocuh(posto nam je propisno kresao mamu),gleda da ns lepo i udomi.Sta ti je postovanje!?Mi pomogli jedan "Amerikanac",nas cuva cela "Amerika"!Njega je Djole ugostio,nahranio,prespavao je kod Djoleta,dao mu je i kinticu....Djele se i danas,ako je jos ziv,daj Boze,kupa i brcka u Robertovoj "slavi".Kad legne da spava,pokrije se njegovim filmovima...I hrce li h