Isidora Bjelica Vila Pajkić
Instagram/printscreen
Isidora Bjelica Vila Pajkić

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Preminula književnica čitav život je bila vezana za svoju porodicu, a za naslednicu Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca.

Isidora Bjelica

Alo.rs

Foto: Alo.rs

- Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvek uz tebe... Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport ti si sate i sate sedela na hemioterapijama,a li mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju. Naučile smo obe da u ovom krhkom palom svetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, devojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svetovima - napisala je Isidora tada.

Isidora Bjelica

E-stock

Foto: E-stock

Posle osam godina duge borbe sa kancerom Bjelica je preminula u teškim mukama. Poslednjih dana života bila je priključena na veštačko disanje i bilo je pitanje trenutka kada će njeno izmučeno telo izgubiti borbu. Na teskobnom putu uz nju je konstantno bila Vila.

- Volela bih više da putuješ sa mamom na odmor umesto na teške terapije. Naš život je strašno težak i pun patnje, ali naša ljubav je savršena i zato je naš život uprkos bolu prelep. Voli te mama - isticala je isidora tokom borbe sa opakom bolešću.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Nov 27, 2015 at 12:57pm PST

Bjelica je svojevremeno podržala sve žene uz fotografiju sa kćerkom.

- Sećanje na radost, na dane kad još nisam ni slutila koliko ovo mesto koje zovemo zemlja može biti surovo...posebno za žene... u društvu u kome mirno prihvatamo tezu da smo nastale od muškog rebra, važno je objasniti svakoj devojčici koliko je vredna, posebna, važna i da niko i nikada ne sme da joj naređuje šta sme da oblači, govori, sanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Jun 22, 2019 at 4:53pm PDT

Književnicine reči "pomerile su" sve njene pratioce kada je uz fotografiju sa svojom decom ispisala dirljive reči o porodici.

- Za sve one koji imaju ponekad primedbe na bližnje - a ko ih nema - trenuci samoće će nas vrlo brzo naučiti koliko smo zahvalni na svakom trenu koji provedemo zajedno i koliko su dragocena sva naša "neslaganja" i "razlike" - sve je to samo ljubav - porodica je najvažnija učionica ljubavi - i kao pointilizam moraš se za tren udaljiti da bi video puni smisao slike i njenu lepotu - pisala je Bjelica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Feb 21, 2020 at 8:16am PST

Podsetimo, Bjelica preminula je u sredu u Beogradu u 52. godini, nakon duge i teške borbe s opakom bolešću.

Pročitajte i:

Komentari (2)

DEJAN

09.08.2020 09:20

Dobro je vise...

DOSTA

09.08.2020 18:35

@DEJAN - NEDOSTOJNI SRBIJE U ALEJI ZALUZNIH ZA STRANKE I SATANSITICKE TRILATERALE?