Rade Šerbedžija
EPA/Claudio Onorati
Rade Šerbedžija

Vesna Lalić

Rade Šerbedžija, Foto: Vesna Lalić

Glumac Rade Šerbedžija će sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor" 26. decembra u "Kombank dvorani" održati tradicionalni koncert. 

PROČITAJTE JOŠ:

Za VIP magazin je otkrio kome će posvetiti pesme na koncertu, koji nosi naziv "Meni se, dušo, od tebe ne rastaje", koji savet je usvojio od oca, po čemu će pamtiti dobru prijateljicu Milenu Dravić, kao i da li je spreman za penziju.

Već nekoliko godina krajem decembra nastupate u prestonici, čime vas iznova "kupuje" beogradska publika?

- Svake godine uživam kada nastupam u Beogradu i osećaj je uvek drugačiji, a čini si mi se, svako novo druženje je emotivnije. Tremu nemam, ali imam odgovornost, trudim se da publici pružim savršen ugođaj i da zajedno napravimo posebnu emociju.

Mini-turneja nosi naziv "Meni se, dušo, od tebe ne rastaje", zbog čega?

- Turneja je ime dobila po pesmi Džonija Štulića, a ja sam pre nekoliko godina napravio rimejk te numere i ljudi su je zavoleli. Takođe, čeznem za nekim boljim vremenima, pa zbog toga i naziv ove trodnevne turneje.

 Kritičari za vas kažu da ste izvrstan glumac i odličan pevač, a oni koji vas poznaju da ste dobar prijatelj, porodičan čovek... Kako vam sve to polazi za rukom? Ima li ničega u čemu ste loši?

- Kako ste me sad slatko nasmejali... Ima toliko stvari u kojima sam loš, ali ja to dobro prikrivam i neću ih otkriti. Zapravo, ima više loših stvari nego dobrih... Postoji mnoštvo stvari u kojima ne plivam dobro i koje ne znam i koje verovatno nikada neću ni znati. Eto, otkrio sam vam maleni deo u čemu nisam dobar.

Pevaću za Milenu!

Dugo ste se družili sa glumicom Milenom Dravić i veoma teško ste podneli njenu smrt. Po čemu ćete je pamtiti?

- Izgubili smo mnogo dobrih glumaca, pevača, sportista, dobrih ljudi, ali publika se navikne da njih više nema. Mi koji smo sa njima bili bliski teško to podnesemo. Druženja sa Draganom i Milenom nikada neću zaboraviti, sve te predivne uspomene su složene u mojim mislima i srcu. A njen topli osmeh, radost i iskrenost koju je nosila u očima nikada neću moći da zaboravim. Zato ću na ovom koncertu pevati za nju.

 

U julu ste napunili 72 godine, da li planirate penziju ili još želite da radite?

- Ne plašim se starosti, tako da o penziji još ne razmišljam, neće to kod mene skoro. Porodica je moja neiscrpna inspiracija, kao i publika. Rade još ne ide nikuda.

 Otac vam je umro u 104. godini. Mnogo puta ste rekli da ste od njega mnogo naučili i da se njegovim savetima vodite kroz život. Šta najviše pamtite?

- Moj stari me je savetovao čitavog života, ali jednu stvar koji mi je rekao često ponavljam sebi, a to je da u duši ostanem dečak. Moj otac je živeo jedan vek, to su duge i ozbiljne godine, a kada bih se zagledao u njega, nisam video da to teško podnosi. Bore na licu ništa ne predstavljaju ako nam je duša mlada. Tako sam naučio da se "prodam" i glumim da imam 20 do 30 godina manje, jer sam ostao momak u srcu.

Kada odete u kafanu sa prijateljima, osim dobre muzike i društva, da li volite da posegnete i za čašicom?

- Nikada nisam bio boem. Volim dobru muziku, dobro vino, lepo društvo. Ali to mora biti sa merom, uvek više volim da se družim sa nekim nepoznatim ljudima u malim kafanama nego da me svi vide.

Rade Šerbedžija

Rajko Ristić/Alo!

Rade Šerbedžija, Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

Komentari (1)

Madonna iz Lijepe

18.12.2018 08:11

Kad se ne bi okoristio...