POTRESNA ISPOVEST NAŠE POZNATE GLUMICE LEDI KRV U ŽILAMA "Punoletstvo sam dočekala u izbegličkoj koloni! Iz kuće smo poneli dva ćebeta!"

Preživela je pakao!

izbeglice
 Foto: Profimedia/Alo.rs

Glumica Maja Kolundžija Zoroe rođena je u Kninu 5. avgusta, u danima kada će 18 godina kasnije početi hrvatska akcija „Oluja“ i progon Srba iz te zemlje. Rođendan te 1995. zatekao ju je kod Petrovačke ceste

Glumica Maja Kolundžija Zoroe detinjstvo je provela u selu Kolundžije kod Knina. Bilo je savršeno, kaže, toliko savršeno da zvuči gotovo nestvarno. A onda, nesrećnom igrom sudbine, ta devojčica sa tim savršenim detinjstvom dočekala je svoje punoletstvo u izbegličkoj koloni. Da zlo bude veće, rođena je baš 5. avgusta, u danima kada će, 18 godina kasnije, početi etničko čišćenje Srba sa područja Hrvatske. Umesto smeha i torte, svoj 18. rođendan pamti po muku u kombiju kojim su njena porodica i prve komšije bežali u BiH.

Maja Kolundžija
Foto: Printscreen

Čarobno detinjstvo

- Imala sam čarobno detinjstvo. Niko nije obraćao pažnju na to koje ste nacionalnosti, niko o tome nije pričao - kaže Kolundžija Zoroe za Kurir i dodaje da se sve promenilo kada je počeo rat.

Seća se da je bila sedmi razred kada se na vestima govorilo o tome i da je pitala oca da li će biti rata i kod njih, u Kninu.

- Odgovorio mi je: „Baš kod nas hoće.“ Ta njegova rečenica je ostala duboko u meni. Mi nismo bili na prvoj liniji fronta i koliko-toliko, bar iz ugla deteta, trudila sam se da imam normalan život. Išla sam u školu, brinula o ocenama, simpatijama.

A onda je došla „Oluja“ i odnela sve, i to bukvalno.

Maja Kolundžija
Foto: YouTube/Printscreen

- Niko nama nije rekao: „E sad, krenite, idite odatle.“ Počeo je napad u pet ujutro... Čak ni tad nije bio plan da se ide, ali kad vojska ide ispred tebe, zdrav razum kaže da odeš i ti. Samo smo krenuli - da spasemo život, da se sklonimo, pa ćemo se vratiti. Roditelji su spakovali nešto hrane, odela, dva ćebeta, meso iz zamrzivača i ogroman pršut. Zaključali smo kuću i krenuli s komšijama koji su imali kamionče - kaže Kolundžija Zoroe i nastavlja:

Preko BiH do Srbije

- Muk je bio usput, niko ništa nije govorio. Meni je 5. avgusta rođendan, nikom nije palo na pamet da priča o tome. Punoletstvo sam dočekala kod Petrovačke ceste.

Maja Kolundžija
 Foto: YouTube/Printscreen

Preko Bosne i Republike Srpske došli su u Srbiju, u mesto Draževac, gde njen stric ima vikendicu. Snalazili su se na sve načine, a najviše im je pomagala rodbina. To što je dete „Oluje“ Maju Kolundžiju Zoroe nije omelo da ispuni dečju želji i postane glumica. Završila je Fakultet dramskih umetnosti i danas radi i živi u Beogradu. Ima svoju školu glume „Mali princ“, a može se videti i u brojnim serijama. Mama je troje dece.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi