Džoker
Screenshoot Youtube
Džoker

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Ludilo je počelo! Novi film Hoakina Finiksa "Džoker" imao je sinoć svoju pretpremijeru u Kombank dvorani. Film je pre toga premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji u septembru, i sudeći po komentarima, svi su se već zaljubili u ovaj film.

PROČITAJTE I:

 

"Džoker" se već pominje kao materijal za Oskara, a "Deadline" ga je nazvao "bravurozno kinematografsko delo koje govori o svetu u kojem danas živimo, na način, na koji je to malo filmova uradilo", dok "Hollywood Reporter" veliča Finiksovu glumu kao izuzetnu.

Publika je takođe bila nepodeljeno oduševljena posle projekcije.

 

"Kakvo ludilo", "Neverovatno", "Svet nije spreman za ovakav film", "Ovo je pravo umetničko delo", samo su neki od komentara koji se mogi pročitati na društvenim mrežama.

Džoker

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Koliko se i Srbima dopao ovaj film tvrdi sinoćni aplauz. Publika je bez daha gledala dugo najavljivani film reditelja Toda Filipsa, a sa oduševljenjem napustila salu. Džokerov jeziv smeh nikoga nije ostavio ravnodušnim. 

 

Radnja filma je smeštena u Gotamu 1981. godine i prati priču Artura Fleksa, propalog komičara.

Klovn po danu, koji se trudi da postane stand-up komičar po noći, otkriva da šala uvek završi na njegov račun. Zarobljen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti, Artur donosi jednu lošu odluku koja započinje lančanu reakciju eskalirajućih događaja.

"Moja majka mi uvek govori da se smešim i pokazujem srećan izraz lica. Rekla mi je da je moja svrha da donesem smeh i radost svetu", govori Artur u nekoliko navrata.

Džoker

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Pored Haokina, u filmu uloge tumače i Zazi Bitz i Robert de Niro. Kroz "Džokera" se proteže i pitanje dekadentnosti, otuđenosti, pa i kapitalizma. 

Ljudski lik predstavljen iza ponora krimogenog Džokera, sociološke teme, kao i fizička transformacija Hoakina čine ovaj film najiščekivanijim ove godine. Kritičari su oduševljeni a mnogi veruju da će Hoajin osvojiti Oskara.

Džoker

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Ipak, ima i onih kojima je draži stari Džoker kog je tumačio pokojni Hit Ledžer.

 

Podsetimo, Ledžer je osvojio Oskara za pomenutu ulogu, a možda se baš isto desi i sa Finiksom.

Džoker

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Luna Đogani otkrila šta je kupila Marku za rođendan