POKOJ TI DUŠI, DRAGI SANJA! Prijatelj Sanje Ilića se potresnom porukom oprostio od pevača

Svi poštovaoci njegovog rada opraštaju se na društvenim mrežama

Sanja Ilić
Sanja Ilić, Foto: Printscreen/Youtube

Vest da je osnivač “Balkanike” Sanja Ilić preminuo u 70. godini iznenadila je mnoge njegove kolege, ali i ljubitelje muzike koje je stvarao.

Svi koji su ga voleli i poštovali njegov rad opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Njegov prijatelj, književnik Vladimir Janković ostavio je emotivnu poruku na svom profilu.

- Danas je, nepune tri nedelje pre svog sedamdesetog rođendana, otišao Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor. Imali smo nekoliko zanimljivih susreta, lepo smo se razumeli i družili, bio je odličan sagovornik i dobar tip. Nešto očinsko je imao u sebi, pa bi to ponekad došlo do same ivice popovanja ili elegantno prikrivenog prekora. Upoznali smo se početkom ovog milenijuma u njegovom stanu, gde sam došao da napravim intervju s njim. U zgradi je upravo u toku bilo nešto nalik na ozbiljan požar; ispostavilo se, ipak, da se samo nekoj marljivoj domaćici zimnica otrgla iz evropskog prohladnog prepodneva pa kroz vrata pokuljala vrelim, afričkim dahom i prahom. Pokoj ti duši, dragi Sanja, sigurno i tamo gde si se sad zaputio ima ušiju koje će se radovati tvojim tonovima - napisao je on.

Više o smrti muzičara pročitajte OVDE.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi