PAMTIĆEMO JE PO ULOGAMA U BROJNIM DOMAĆIM FILMOVIMA Preminula srpska glumica i pevačica! (FOTO)

U 78. godini.

Ljiljana Šljapić
Ljiljana Šljapić, Foto: Screenshoot Youtube

Srpska glumica i pevačica starogradskih pesama Ljiljana Šljapić preminula je u Beogradu u 78. godini. Opelo će se održati u sredu 23. januara u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

 

Ljiljana Šljapić rođena je 1. septembra 1940. godine u Beogradu. Karijeru je započela 1956. godine u Akademskom pozorištu ˝Branko Krsmanović˝. Potom je igrala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Jugoslovensko dramskom pozorištu u Beogradu i Ateljeu 212. Od 1964. godine je u profesionalnom angažmanu u Savremenom pozorištu u Beogradu, a nakon deobe pozorišta ostaje angažovana u Pozorištu na Terazijama, sve do 1994. godine kada odlazi u penziju. Ostvarila je više od 60 pozorišnih uloga u svim žanrovima – drama, komedija, opereta i mjuzikl, i preko 40 uloga u TV serijama, dramama i na filmu. Više od 20 godina je bila prvakinja Pozorišta na Terazijama. 

Paralelno sa profesionalnim angažmanom u pozorištu, na televiziji i filmu, kontinuirano nastupa i na radiju. Dobila je više profesionalnih priznanja i nagrada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pozoriste na Terazijama (@pozoristeterazije) on

 Povezane vesti

 • Korisnik: petko
  21/01/2019 - 23:59
  Svako ko je gledao Zikinu dinastiju i Cao inspektore setice se ove glumice koja je imala pomalo neobican smeh a i dubok glas. Nek joj je vecna slava i mir.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi