I PRE POLA VEKA SU SVE ZNALI! Predvideli koronavirus: Urnebesna scena iz kultne serije se obistinila do detalja! (VIDEO)

Isti problem, mnogo godina kasnije...

Pozoriste u kuci
Foto: Printscreen

Koronavirus, karantin, izolacija, bezbednosne mere. To su najčešće reči koje čujemo svakog dana u poslednje vreme u našoj zemlji. Ipak, o sličnoj temi i sa istim brigama pričalo se i u popularnoj seriji skoro pet decenija ranije.

Pozoriste u kuci
Foto: Printscreen

Naime, u jednoj epizodi naše kultne serije "Pozorište u kući" vodila se velika polemika oko virusa kao i zašto su stariji ljudi diskimisani i nije im dopušteno da izlaze napolje.

Već tada je gospodin Vasa Tajčić imao spreman odgovor:

Pozoriste u kuci
Foto: Printscreen

- Neću da vas plašim situacija za sada nije alarmantna, za sada je samo katastrofalna, bar za nas starije. Nego, što se gripa tiče, to je stvar lične kulture. Reći ću vam samo nešto, prema jednoj proceni Svetske zdravstvene organizacije na jednog bolesnog Francuza od gripe, pet bolesnih Jugoslovena, to mi je javio onaj njihov čuveni virusolog iz Ženeve.

Gospođi još nije jedno bilo jasno:

- Znate ja to ne mogu prosto da shvatim, pa mi smo se nosili i sa Turcima, a sad da ne možemo sa nekim gripom?

Pozoriste u kuci
Pozoriste u kuci, Foto: Printscreen

- Da mi smo mogli da idemo golim rukama, sabljama...ali virus traži drugo oružje. Leči se zdravstvenom kulturom. Jeste li vi videli naše autobuse? To je rasadnik zaraze, vi dok kupujete kartu, kupujete i virus. A u restoranima, tek tamo... samo što nam ne serviraju žive viruse.

Ali tu je "caka". Francuz sa kijavicom ne izlazi napolje. On čuva svoj virus, drži ih za uzde. A kod nas kad dođe do gripa to je opšte fajtovanje, zato ja ne idem nigde i ne izlazim - zaključio je Tajčić.

Mnogo godina kasnije, komična scena iz serije nam se obistinila, a mi i dalje imamo isti problem sa zdravstvenom kulturom. Ako bismo se pridržavali pravila koje su nas savetovali i glumci, čini se da bi nas definitivno manje bolela glava ovih dana. Možda bismo čak i mogli da ponovo pogledamo ovu našu kultnu seriju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi