Vlasta Velisavljević
Alo.rs
Vlasta Velisavljević

Alo!/Nenad Vujanović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Otkako je proglašena pandemija koronavirusa, Vlasta Velisavljević kaže da ne izlazi iz stana, ali da mu, zahvaljujući ljudima dobrog srca, ništa ne fali. Prvu čestitku za 94. rođendan uputila mu je ekipa "Alo!", a Vlasta nam se ljubazno zahvalio i šeretski upitao:

- Koliko godina sam sada napunio, 94 ili 95? Ja mislim da sam napunio 94 i da sam sada uzeo 95. Eto, umesto da budem dobar đak i matematičar, ja sam otišao u glumce - nasmejao nas je vremešni Vlasta već na početku razgovora za "Alo!", a onda nam je otkrio da ni ovaj rođendan ne planira da proslavi. 

Vlasta Velisavljević

Alo!/Nenad Vujanović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Ma kakvi, ne slavim uopšte svoje rođendane. U stvari, pamtim samo jednu proslavu, da tako kažem. Bio sam na setu filma u Azerbejdžanu i tačno u ponoć su se pogasila sva svetla. Sve koleginice su mi prišle i čestitale rođendan i to je bio jedini put da sam ga slavio - ispričao nam je Vlasta, a onda nam je otkrio kako provodi vreme u izolaciji.

- Odaću vam jednu tajnu. Ima tako nekih dana kada ne mogu da budem u kući. Tada odem do svog automobila koji je parkiran u dvorištu, pa sednem u njega. Stavim masku i upalim motor i napravim krug po Dorćolu. Ponekad odem do apoteke ili do supermarketa i kupim nešto da iznenadim suprugu - šali se glumac i dodaje da se, uprkos izolaciji, ni u jednom trenutku nije osećao usamljeno.

Ja sam vakcinofil!

Glumac otkriva da mu ne pada teško da se pridržava svih mera za zaštitu od virusa i priznaje da bi primio vakcinu protiv koronavirusa.

- Biti hrabar u ovoj situaciji je ludost. Moramo se plašiti da bismo mogli da reagujemo. Dok ceo svet čeka da se napravi vakcina od te pošasti, moram da kažem da sam ja primio sve vakcine sveta. Kao mališan sam bolovao od šarlaha, a sećam se da sam ležao u bolnici i da me je lečio doktor koji je osnovao Infektivnu kliniku u Beogradu. Pre desetak godina su snimali dokumentarac o toj klinici i zvali su me da igram tog lekara - priča Vlasta i dodaje: - Sećam se da sam, davnih dana, primio i neku eksperimentalnu vakcinu, a vakcinisao bih se i protiv koronavirusa jer sam vakcinofil, da se tako izrazim - nasmejao nas je još jednom vremešni Vlata.

- Ovde gde živim imam divnog poštara Dejana, koji nas je snabdevao svim potrebnim namirnicama. On je 20 godina naš poštar i osetio je potrebu da nam se nađe. Uveče bismo mu dali spisak stvari koje su nam neophodne, a on bi nam ujutru ostavljao to ispred vrata. Verujem da je mnogim komšijama tako pomagao jer je dobra i široka duša - priča Vlasta i otkriva da nije izgubio kontakt ni sa kolegama.

- Sva sreća da svi imamo telefone, pa se često čujem sa kolegama. Oni me stalno zovu, vode računa o meni, a poneki put me i zavitlavaju. Ma to su mangupi i vole da se šale sa mnom, pa me pitaju da li redovno uzimam lekove, da li kašljem, kijam - priča Vlasta za "Alo!".