Vlasta Velisavljević
youtube/Crvena zvezda
Vlasta Velisavljević

youtube/Crvena zvezda

 Foto: youtube/Crvena zvezda

Glumac Vlasta Velisavljević (94) opisao koliko mu je teško pala trenutna izolacija i pozvao sve ljude da vode računa i slušaju struku.

- Smešno je da ja sada kao javna ličnost ili glumac apelujem na ljude da sede u kućama. Smatram da isključivo treba da se sluša šta kažu doktori i ostali stručnjaci. Od trenutka kada je uvedeno vanredno stanje, ne otključavam vrata. Bukvalno nisam nigde izašao", istako je glumac, a na pitanje kako ubija vreme i ko mu pomaže, istakao je da on i supruga imaju svog heroja, poštara Dejana.

 Vlastimir Vlasta Velisavljević

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Vlasta se u jednom momentu prisetio kada su nemački avioni bombardovali Beograd, tada je imao 15 godina i živeo je sa roditeljima.

- Preživeo sam mnoga bombardovanja Beograda, logor, ali tog jutra 6. aprila 1941. bilo je prestrašno. Živeo sam sa roditeljima u ulica Kralja Milana broj 15. Probudio nas je strašan potres. Bomba je pala u naše dvorište. Istrčali smo u podrum zgrade koji nije bio najsigurniji jer je bio sagrađen od cigle", počeo je svoj ispovest Velisavljević, pa je opisao kakve je teške scene video po Beogradu.

- Pošto je naša zgrada bila nesigurna, otac nas je preko prijatelja prebacio u susednu zgradu tadašnje Jadransko podunavske banke. Smestili smo se u trezor, što se posle ispostavilo kao velika greška jer da je, ne daj Bože, tada pala bomba na banku, nikada nas ne bi izvukli", rekao je i dodao:

 Vlastimir Vlasta Velisavljević

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

- Ulaz u Vaznesenjsku crkvu tada je bio iz Kneza Miloša, a u porti se nalazilo sklonište na koje su Nemci bacili bombe. Znam da sam istrčao da vidim šta se desilo u tom delu i video tada čuvenog prodavca đevreka kako leži glavom na dole, a đevreci su bili razbacani svuda oko njega. Ta scena mi je i dan danas pred očima. Kada sam se osvrnuo oko sebe, svuda su bili umrli, ispod nekih su zapomagali živi ljudi."