Uroš Jovčić
Printscreen/Youtube
Uroš Jovčić

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Glumac Uroš Jovčić vodi novu sezonu našeg popularnog kviza, a evo šta kaže o svom emotivnom životu i karijeri.

- Počeli smo da radimo u avgustu, svakog dana smo išli u drugi grad Srbije. Sve je slično kao do sada, ali ima i nekih novih stvari. U odjavnim delovima imam 20 sekundi da nešto uradim: brojim na mađarskom do dvadeset, pojedem šećernu vunu... uvek je neka vrsta izazova. To je prosto neki momenat koji je opušten i nije napeto, više se ide na smeh - govori za „Blic“ glumac koji se odlično snašao u voditeljskim vodama.

- Iskren da budem, nisam mogao da verujem da ću se baviti voditeljskim poslom. Međutim, posla nekada bude malo manje, a glumaca bude jako puno. Čovek mora da se upozna sa nekim novim izazovima. Ovaj projekat mi se svideo, ekipa mi se svidela, čitav taj sistem mi je malo noviji. Kažu da sam se lepo snašao, ne libim se da se dohvatim nekog posla - ističe Uroš koji je javnosti najviše prepoznatljiv po ulozi Đorđa Nosonje u „Montevideo, Bog te video“.

- Snimanje za taj film, a onda i seriju uvek me podseti na divne anegdote. Jedna od anegdota vezana za mene je kada smo snimali seriju u hangarima plavog voza. Taj dan smo igrali karte, međutim kada je dunuo vetar sve je oduvao ispod vagona. Kao najmlađi sam sišao u rupu ispod tog vagona i upao u šaht za promenu ulja. Unutra sam bio iznad pojasa. Sav sam bio prljav, blatnjav, samo što dno nisam pipnuo. Bio je mrkli mrak, ljudi nisu mogli da veruju šta se dešava. Izudarao sam se sa svih strana, u kostimu, pala je grdnja jer su imali sličan kostim, ali ne isti. Sledeće scene sam snimao iza sedišta da se ne bi videlo da je različita odeća u pitanju, ali sve je to simpatično - izjavljuje Jovčić koji je sa čitavom ekipom ostvario prijateljski odnos i da na kraju svakog projekta svi „postanu porodica“. O teškoj situaciji oko korone kaže:

Uroš Jovčić

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

- Posledice se osete svuda i na svim poljima, generalno to je vidno. Imao sam sreće što sam zaposlen u pozorištu „Boško Buha“ i imao sam redovnu platu. Ne mogu da zamislim kako je bilo mojim kolegama koji nisu stalno zaposleni, sigurno mnogo teže. Otkako je počela korona šest meseci ništa nisam snimio, niti odigrao. Finansijski se uvek prebrodi, snađemo se, kao i svi mogući ljudi.

On se, inače, vratio pozorištu i projektima.

- Prvi projekat je film „Nebesa“, želim da vidim kako je to ispalo. Kada su mi ponudili epizodnu ulogu, mnogo mi se dopao scenario. Kao drugi projekat željno iščekujem „Klan“ o usponu zemunskog klana. Igram jednog od pucača mafije, izlazim iz te zone komfora. Ne igram ozbiljnog kriminalca, već klinca koji se prži na kriminal i u tom smislu želim da vidim kako je sve ispalo. Pucao sam iz pištolja prvi put - kaže Uroš Jovčić.

Glumac je već više od pet godina u vezi sa influenserkom Dženifer Martin iz Španije koju je upoznao na snimanju filma „Montevideo, Bog te video“. Sada je otkrio šta je tajni recept njihove ljubavi, ali i spomenuo svadbu.

- Tajni recept je velika ljubav i tolerancija. Od pet i po godina, dve i po živimo zajedno. Nije to ništa strašno što smo oboje javne ličnosti, normalno funkcionišemo. Imamo naše vreme da pogledamo film, da uživamo, da popričamo. Nekada se nismo viđali po dva, tri meseca, čak i pet. Sada svaki trenutak cenimo i poštujemo. Biće svadbe, ove godine mi se brat ženi i hoću da ispoštujem. Ali i naša će ubrzo - kroz osmeh govori Uroš.

PROČITAJTE JOŠ: