Vedrana Rudan
Alo!/Vladimir Marković

Srbija, ali i ceo region, danima su u šoku nakon što je poznata glumica Milena Radulović, zajedno sa još nekoliko devojaka, optužila vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Reagovala je i poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je objavile tekst pod nazivom "Sve mi nismo Milena Radulović".

Prenosimo njen tekst sa portala Rudan.info:

- U Srbiji otkrilo da u Beogradu živi „ugledni“ profesor glume Miroslav Mika Aleksić koji je, dok ovo pišem, optužen za osam silovanja. „Uglednik“ je pritvoren, policija moli da se jave i žrtve koje još šute. Srbija je na nogama. „Gospodin“ će, ako mu se dokaže krivica, odležati između pet i petnaest godina.

- U Hrvatskoj bi takav jedan, kad bi ga se otkrilo i dokazala mu se krivica odležao između nula i nula godina. Žene koje bi ga prijavile morale bi staviti pod hipoteku roditeljsku kuću da bi tako platite odštetu zbog uvrede i klevete. U Hrvatskoj ugledni profesori, liječnici i ostali moćnici ne siluju. Kad ih neka od žena i optuži za tako nešto jako se brzo pokaže da je žena „k****“ i da je na koljenima molila profesora, doktora i sve ostale... Obrazovani ljudi ovde znaju da je najveći hrvatski književnik svih vremena Miroslav Krleža rekao kako je čitao da „žene za vreme silovanja dožive najsnažniji orgazam“.

- Zato silovane Hrvatice, za razliku od Srpkinja, šute. Ne šute? I one su se ovih dana javile? Jesu, ali kako. Ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja, i ja, i ja, i jaaaaaaaaaaaaa… A onda se javila nekakva dekanica koja upućuje apel silovanima koje se još nisu javile, javite se, silovane, „anonimnost vam je zagarantovana“.

- O čem se ovde radi? Što silovanje čini ženi zna svaka od nas jer je svaka od nas bila silovana. Jedna u školi glume, druga u grmu, treća na šefovom radnom stolu, milijuni ostalih doma. Nije neka fora priznati da si bila silovana, j***š to, reci, curo, KO te silovao. Reci, curo, kako se svinja zove. E tu su Hrvatice jako suzdržane. Njih je silovao Nepoznat Neko.

- Je li tugaljivo naklapanje nakon silovanja pravi način kako se izboriti za dostojanstvo? Tako nećemo daleko stići, drage moje. J***š kuknjavu. Cure, izađite s imenima zločinaca. „Zagarantirana anonimnost“ je samo poziv silovateljima...

- Da ne mislite da vas ne kužim ispričat ću vam riječku priču. U našem KBC-u radi hirurg koji je silovao doktoricu, morala je napustiti zemlju. Medicinskoj sestri je za vreme vizite u bolesničkoj sobi "uznemiravao", prijavila ga je, čak je i dobila interni „spor“, danas radi u Nemačkoj....

...Ime mu se vuklo po novinama i portalima, nije izgubio posao ni ugled jer je „odličan hirurg“. Po meni, presudilo je to što živi u Hrvatskoj. Naravno da takve priče iz hrvatskog života obeshrabruju, ali jednom morate krenuti. Vi, ja više nisam u igri. Jedino što ja mogu, to i činim, svakoga dana unuci govorim istinu o muškarcima.

- Imena, cure, izgovorite imena zločinaca. Mislite da je srpskoj glumici Mileni Radulović bilo lako prije nego se odlučila izreći ono što je odavno bilo poznato?

Hrvatice! Postanite Milena Radulović! - napisala je Vedrana Rudan.

Da podsetimo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za silovanja i seksualno uznemiravanje.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Milena Rdaulović saslušana je danas, dok će mlada glumica Iva Ilinčić, koja je nakon Milene javno istupila i optužila Aleksića za seksualno uznemiravanje, biti saslušana sutra.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: