Svetislav Vuković
Foto: Privatna arhiva
Svetislav Vuković

Foto: Privatna arhiva

Svetislav Vuković, Foto: Foto: Privatna arhiva

Voditeljska legenda Radio i TV Beograda Svetislav Sveta Vuković preminuo je juče u 83. godini. Bio je poznat po brojnim emisijama, ali i kao autor tekstova za poznate pesme kao što su "Ljubav je samo reč", "Odiseja", "Kad bih znao da je sama", "Pozdravite moga tatu".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Njegove pesme objavljene su u antologijama poezije za decu Srbije i Crne Gore. Sa deset pesama zastupljen je i u antologiji "Ljubav je samo reč" (po njegovoj čuvenoj pesmi), u kojoj su najlepše ljubavne pesme koje su komponovali najpoznatiji jugoslovenski autori ove vrste muzike.

 

Najveći hit "Odiseju" Sveta Vuković je napisao u gradskom prevozu.

"Vojkan Borisavljević me pozove i kaže: "Sedim u Skadarliji s Grkom koji je direktor i vlasnik jednog festivala. Traži, koliko sutra, da napišemo pesmu koja će da ide na Evroviziju. Piši." Sednem u autobus i razmišljam šta bi bilo dobro. Da bude i grčko i svetsko, i pomislih - Odiseja. Pisao sam je na kolenima, na parčetu papira. Pošaljem mu je, a on me zamoli da je pošaljem Grku poštom. Nisam znao da se pošta za inostranstvo ne zatvara. I... nikada nije stigla. Javimo Miši Joviću, koji je otišao u Nemačku da pravi međunarodnu karijeru, i kažemo da će to da ide na Evroviziju. A on će: "Pa da prođem kao Sabahudin (Kurt). Da budem poslednji. Ja više nisam Miša Jović, ja sam Leo Martin. Doviđenja." Ali.... ostalo već znate", ispričao je Vuković.

Pogledajte BONUS video:

Matora otkrila koliko traje Zadruga 3! Isplivale sve TAJNE nove sezone!