Bijelo dugme
privatna arhiva
Željko Bebek

Screenshot Youtube

Željko Bebek, Foto: Screenshot Youtube

Jedan od najvećih hitova grupe Bijelo dugme posvećen je ženi u koju je Vlado Dijak bio toliko zaljubljen da je njeno putovanje na fakultet pretočio u jednu od najlepših ljubavnih pesama.

PROČITAJTE JOŠ:

 

* Član benda Bijelo dugme posvetio je najlepšu pesmu ženi u koju je bio zalubljen 

* Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju

* Selma je rođena u Zenici, ali danas živi u Zagrebu

Selma Borić danas ima 90 godina, a da je proslavila rođendan otkrio je pevač Željko Bebek koji ju je posetio i na društvenim mrežama objavio njihovu zajedničku fotku.

- Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan... Srećan rođendan od srca - napisao je Bebek uz fotku na kojoj on i Selma zajedno poziraju i piju šampanjac.

Selma Borić, Željko Bebek

Screenshot Instagram

Selma Borić, Željko Bebek, Foto: Screenshot Instagram

Vlado i ona su se upoznali 1945. godine.

- Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s drugaricama na travi, a Vlado je s momcima ležao nasuprot nas. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresovao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u voz. - spričala je Selma.

Željko Bebek

Screenshot Youtube

Željko Bebek, Foto: Screenshot Youtube

- U tom je vozu bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: "Selma, ne naginji se kroz prozor" - ispričala je Selma kad je pre nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji "Osmi kat".

Priznala je da ovu pesmu jako voli, ali da joj u početku niko nije verovao da je pesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine.

- On se nikad nije izjasnio, samo me gledao - rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima.

Kada je čula prvi put čula pesmu, 1975. godine na koncertu Bijelog dugmeta, rekla je Goranu Bregoviću da je ona ta Selma, ali su oni u početku bili sumnjičavi, dok se sve nije došlo na svoje mesto. U međuvremenu je posetila Dijakov grob, priznala da je i ona za njim patila, a onda i sama objavila zbirku poezije "Selma putuje na fakultet", u kojoj se nalazi i pesma "Sećanje na Vladu".

Selma je rođena u Zenici, ali danas živi u Zagrebu, ali u nedavnom je intervjuu priznala da je prilično usamljena. Ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla je da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

Selma Borić, Željko Bebek

Screenshot Youtube

Selma Borić, Željko Bebek, Foto: Screenshot Youtube

 

- Samujem kao svaka starica. Volela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Retko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve - rekla je.

Evo kako je nastala NAJTUŽNIJA PESMA na našim prostorima zbog koje su se Davorin i Brega posvađali!

AUTOR: expresstabloid.ba/B.Z. DATUM I VREME: 28.07.2019. 21:38 "Tako se to radi" DAVORIN POPOVIĆ, Foto: Screenshot Youtube Ne predstavlja nikakvu novost kada se kaže da je "Bijelo dugme" bilo najpopularniji jugoslovenski bend, dok su najpopularniji sarajevski bend bili "Indexi". NIKADA RUŽNU REČ NISU RAZMENILI! Tanjević svog druga iz Indeksa ne zaboravlja: "Davorin je bio primer dobrote!

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!