Pet kultnih rola naše glumice: Izaberite najlegendarniju ulogu Vesne Trivalić!

Alo.rs/V.J. | vip 2020-03-26 10:21:37 2020-03-26 10:21:37

Vi birate!

YouTube/printscreen

Vesna Trivalić je svima dobro poznata srpska glumica koja važi za jednu od najdarovitijih srpskih komičarki.  Rođena je 13. marta 1965. godine u Beogradu.

Vesna je uz starijeg brata zavolela muziku, a kao tinejdžerka je imala svoj bend. Bavila se i slikanjem, trenirala je odbojku i trčanje, a onda je odlučila da krene na časove glume.

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti iz drugog pokušaja, 1984. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirala je sa: Brankom Pujić, Mirjanom Joković, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Žikom Todorovićem, itd.

Glumac Rade Šerbedžija je svojevremeno izjavio da je Vesna “nebeski talentovana”, dok je Nikola Kojo smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Ostvarila je zapaženu ulogu Buce u filmu “Oktobarfest”, 1987. godine. Nakon toga je imala manje uloge u filmovima i serijama od kojih su značajniji “Kako je propao rokenrol”, “Metla bez drške” i “Jastuk groba mog”. Vesna je 1991. godine tumačila ulogu Ljilje u seriji “Bolji život” koja joj je donela veliku popularnost.

Našla se na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio jedan časopis. Četiri godine kasnije je imala svoju prvu glavnu ulogu u filmu: bila je operska pevačica Jadranka u ostvarenju Emira Kusturice “Život je čudo”.

Trivalićeva je ostvarila i zapažene uloge u novijim serijama poput "Žigosani u reketu", "Senke nad Balkanom" i "Dug moru".

Pred je 5 kultnih uloga naše popularne glumice. Izaberite najlegendarniju ulogu Vesne Trivalić:

 

 

Expand player
Pogledajte više