NIJE MOGAO OČIMA DA GA GLEDA Pavle Vuisić nije hteo da nosi svečano odelo pred Titom! ODBIO NAREDBU, a predsednik ga odveo u malu prostoriju! Niko NIKADA nije ispričao šta se tamo dogodilo!

Ova neobična priča odigrala se jednog vrelog avgustovskog dana u Beogradu 1969. godine. Njeni akteri su bili proslavljeni i nadaleko čuvena legenda srpskog glumišta Pavle Vuisić i maršal i doživotni predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito.

Pavle Vuisić
Pavle Vuisić, Foto: Screenshoot Youtube

Njegove kultne uloge i brilijantna gluma svima su ostale u sećanju. Pavle Vuisić jedan je od velikana srpskog glumišta, a zbog svog specifičnog senzibiliteta i nesvakidašnjeg humora, iza njega su ostale anegdote koje se i danas prepričavaju. Kao na primer, ona o tome kako je Paja upoznao Tita. Dušica je bila velika SRPSKA GLUMICA! Udala se za Pedra, živela u Portugalu, a onda je počeo UŽAS! Razvod je trajao 7 godina!

 

Nekoliko meseci pre premijere jugoslovenskog ratnog spektakla "Bitka na Neretvi" na Belom dvoru organizovana je posebna projekcija "samo za oči" maršala. Bilo je predviđeno da Tito upozna ekipu koja je radila na filmu, pa su da prisustvuju pozvani svi - od šminkera do kompletne glumačke postave sa izuzetkom Orsona Velsa koji je bio opravdano odsutan. Svi ga znate kao Ćirka i Kokana, odigrao je maestralne uloge! Oženjen je književnicom, a evo kako danas izgleda!

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito, Foto: Shutterstock

Poziv se, naravno, odnosio i na Pavla Vuisića, koji je u filmu igrao šofera Jordana. I tako se dogodilo da dva uniformisana oficira pokupe slavnog glumca sa njegovog splava na Savi i odvedu pred kapije dvora na Dedinju gde su ga dočekale devojke čiji je zadatak bio da Paju odvedu do garderobe i daju mu lepo, svečano odelo predviđeno za prijem kod Tita. Obučen u svoju "alasku uniformu" - bermude, raskopčana prugasta košulja, papuče izbledele od peska, Pavle Vuisić nije imao ni najmanju nameru da obuče "pingvinski kostim". Svi je znamo kao Dudu iz "Porodičnog blaga", a danas je neprepoznatljiva! (FOTO)

"Ja ne moram ništa! Možda vi da ga probate, a da se ja vratim na Adu", kažu da je vikao dok su se probijali do garderobe.

 

Neprijatna situacija je potrajala. Paja nije odustajao i činilo se da nije bilo te sile koja bi ga naterala da se predomisli i ipak "uparadi". Galama je bila tolika da ju je, hodajući ka dvorani, čuo i sam Tito. Zaobilazeći svoju pratnju maršal je sam otišao do garderobe i otvorio vrata. Svi su zaćutali. VELIKA MISTERIJA FILMA KO TO TAMO PEVA Zaledićete se kada čujete šta predstavlja starica sa zadnjeg sedišta autobusa!

Pavle Vuisić
Pavle Vuisić, Foto: Printscreen

"Druže, jesu li vaši šoferi nosili odela i kravate u ratu? Teraju me da ovo obučem, a svi znaju da sam ja u filmu šofer Jordan", kao iz topa je ispalio glumac. Glumila je seksi sekretaricu u "Srećnim ljudima", ostala bez para, a evo kako sada izgleda prelepa Poparina Beba 

Priča kaže da se Tito nasmejao, prišao i zagrlio Pavla Vuisića odvodeći ga u jedno malu, sporednu prostoriju. Niko nije znao šta se unutra dešava. Samo je u jednom trenutku konobar uneo viski. Projekrija je kasnila. Pavle Vuisić nikada nije pričao o događajima od tog dana. Bio je to zvanično njegov jedini susret sa Titom. 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi