PAJA I JARE POSTALI SIMBOL DRUGARSTVA! Pavle Vuisić i Čkalja u Kamiondžijama bili nerazdvojni, ali se privatno NISU PODNOSILI! Evo i zašto!

Iako na malim ekranima deluje kao da je između glumačkih parova sve idealno, situacija u stvarnom životu nekada može biti veoma neprijatna i razočaravajuća.

Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja
Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Screenshot Youtube

Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, velikani jugoslovenske kinematografije, u kadru su delovali neverovatno saglasno, ali na setu je bilo malo drugačije od onoga što je prezentovano na ekranu. Legendarni dvojac se, iza kamere, nije podnosio! 

 

Serija „Kamiondžije“ ostala je upamćena kao jedna od najgledanijih na prostoru bivše Jugoslavije. Glavni junaci, Paja i Jare, postali su simbol drugarstva i važili su za jedan od najharizmatičnijih, najuigranijih i najvoljenijih parova sa ekrana.

VEROVATNO NISTE ZNALI Ova glumica je Čkaljina unuka! (FOTO)

“Kamiondžije” su obeležile celu jednu epohu televizijskog programa, a stalna potreba publike da prepričava replike i prati svakodnevne reprize ovog kultnog ostvarenja svedoči o njihovoj neprolaznosti.

Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja
Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Screenshot Youtube

Iako su u seriji bili savršen tandem, sa druge strane ekrana Paja i Jare nisu bili ni u približno dobrim odnosima kao što je to nama delovalo.

Čkalja je bio štreber, perfekcionista, koji je znao da pređe nevidljivu liniju između profesionalizma i preglumljavanja. S druge strane, Paja Vuisić je pripadao drugoj školi glume, čistom naturalizmu.

PROROČANSTVO KROZ VRHUNSKI HUMOR! "Uzmi salvet i piši..." Čkalja je pre skoro pola veka u par rečenica predvideo DANAŠNJE STANJE U ZEMLJI (VIDEO) 

 U kadru su delovali saglasno, kao da su scene pripremali u najvećoj ljubavi. O njihovom odnosu svedoči Mirjana Vuisić, supruga velikana naše glume Pavla Vuisića.

 

"Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: "Ja se samo ponašam." I istina je - celog se života ponašao", rekla je Mirjana novinaru Aleksandru Đuričiću u knjizi “Posle fajronta”.

MILIONI SU GA OBOŽAVALI, SVOJOM GLUMOM JE ZASMEJAVAO ČITAV REGION Niko ne zna kako je Čkalja dobio čuveni nadimak, ovo je pravi ODGOVOR!

 

Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina posle serije i filma “Kamiondžije” želela da snimi nastavak “Kamiondžije opet voze”, nije hteo ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se videla razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir.

Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja
Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Screenshot Youtube

"Ubeđivali su ga godinu. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac", kazala je ona.

OVO NIKO NIJE MOGAO DA ZNA Progovorio Čkaljin sin! Otkrio kako se čuveni glumac ponašao u svojoj porodici i kakav je zaista bio otac!

Ali, Pavle je imao novi zahtev, da i Čkalji mora da se podigne honorar bar na 50 hiljada. Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi