Bijelo dugme
A. Dimitrijević
Bijelo dugme

A. Dimitrijević

Bijelo dugme, Foto: A. Dimitrijević

Mladen Vojičić-Tifa

Ako vas neko pita da nabrojite pevače Belog dugmeta, puno su veće šanse da ćete uz Islamovića i Bebeka spomenuti Tifu nego Mladena Vojičića.

Priča se da je slavni Sarajlija svoj nadimak dobio još u ranom detinjstvu kad je imao problema sa izgovorom slova V.

U jednoj prilici je video video voz i rekao: "Ide lokomotifa" i tako mu je ostao nadimak Tifa.

Davorin Popović- Pimpek

Preminuli pevač legendarnog benda "Indexi" imao je za života mnoge nadimke.

U porodici su ga odmilja zvali Davor i Dačo, a sam je sebe nazivao Pjevačem, počinjući svoje priče rečenicom: "Slušaj da ti pjevač nešto kaže...", ali najupamćeniji je ostao po nadimku koji je dobio u ranom detinjstvu- Pimpek.

Dobio ga je zbog jedne male izrasline iza levog uha, a taj mu je nadimak bio toliko poznat da je jedan njemački portal u vesti o njegovoj smrti naveo da mu je puno ime i prezime Davorin Popović Pimpek.

Mirko Srdić – Elvis J. Kurtović

Pravim imenom Mirko Srdić više gotovo niko ne oslovljava popularnog pevača, a on je otkrio kako je naziv za bend Elvis J. Kurtović nastao kao zezancija na račun jednog suseda.

Kad je Mirko osnovao bend u sarajevskoj Košavi je živeo izvesni Jasmin Kurtović koji je obožavao rok muziku.

Nakon što se oženio i dobio sina, dao mu je ime Elvis, a članovi benda su se šalili da ga je nazvao prema Elvisu Prisliju, pa su svom bendu odlučili da daju ime Elvis Jasmina Kurtović.

Jasmin ih je kasnije tužio i zabranio im upotrebu tog imena pa su skratili na Elvis J. Kurtović.

Džiboni

Promo

Džiboni, Foto: Promo

Zlatan Stipišić- Gibonni

"Gibonni" je još jedan od pevača koji je nadimak dobio još u detinjstvu, a tvrdi da je mogao proći i puno gore.

"Zvali su me Džibo još od moje devete godine. Imao sam sreće, jer je trebalo da me zovu Muco. Kod nas je kao na Siciliji, jer tamo ljude ne zovu pravim imenima nego prema njihovim manama. Ja sam mucao, ali nekim čudom je jedan splitski pomorac bio u gradu Džibutiju i on me prvo prozvao Džibuti, a kasnije su me prozvali Džibo", ispričao je u jednom intervjuu za Blic.

Branimir Štulić- Johnny

Mnogi smatraju da je Branimir Štulić sam sebi dao nadimak "Johnny", a on tako i peva u jednom od Azrinih hitova: "Zaboravih vam reći da zovu me Johnny/ Pravo mi budi za to/ Oni što me vole zovu me tako/ Kad sam kao mali došao u grad/ Morao sam samom sebi da dam nadimak.

Međutim, priča se da je taj nadimak zapravo zaradio na jednoj radnoj akciji u Beogradu 1969. kad je jednog od radnika koga je podsetio na tadašnjeg popularnog strip junaka Džonija Pantera.

Pročitajte i:

Komentari (2)

BaneBG

30.11.2017 22:07

Verujem da je Pimpek po nekoj drugoj izraslini, a ne toj iza uveta...hahahaha

nedjo

01.12.2017 00:26

za tifu je apsolutno tačno,zna to raja iz rajvosa