Džoker
Screenshoot Youtube
Džoker

Screenshoot Youtube

Džoker, Foto: Screenshoot Youtube

Film "Džoker" u kome glumac Hoakim Finiks ima glavnu ulogu izazvao je reke suza u bioskopima, ali i gromoglasne aplauze.

Sve oči su uprte u talentovanog glumca čiji život su obeležile užasne porodične tragedije.

Hoakim Finiks je odrastao sa roditeljima, braćom i sestrom u kultu "Božja deca" koji je podsticao intimne odnose između odraslih i dece, kao i odnose među rođacima.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon nekog vremena njegovi roditelji su shvatili da se kult zapravo ne bavi religioznim pitanjima već isključivo intimnim aktivnostima, napustili su kult i preselili se na Floridu. Tada su promenili prezime u Finiks.

Džoker

Screenshoot Youtube

Džoker, Foto: Screenshoot Youtube

Feniks je ptica koja je u egipatskoj mitologiji sveto mitološko biće. Ona nakon životnog kruga izgori, a iz pepela nastane mladi feniks i tako su glumčevi roditelji želeli da odaju počast njihovom novom životu.

Glumac koji je nakratko promijenio ime u Lif (List) i dalje nije imao normalan život jer je s bratom Riverom (Reka) i sestrom Rejn (Kiša) morao da prosi na ulici, nisu imali ni za hleb.

Upravo tu, dok je prosio kako bi preživeo, na ulici ga je primetio agent za talente.

Hoakim je prvu veću ulogu dobio u seriji "The Riddle of Dyslexia" sa bratom Riverom, a nekoliko godina kasnije zajedno sa glumačkom legendom Stivom Martinom u hit filmu “Roditelj” oduševio svojom ulogom.

Džoker

Screenshoot Youtube

Džoker, Foto: Screenshoot Youtube

Svoj talenat na filmu ubrzo je pokazao i njegov brat glumeći mladog Indijanu Džounsa u istoimenom filmu.

Ipak, njegov brat River je bio veća zvezda nakon što je odigrao mladog Indianu Džonsa u filmskom hitu. Osim toga bio je nominovan i za nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu u "Running on Empty".

I Dok je River uživao u glumačkim uspesima, Hoakim je odlučio da pauzira od karijere.

Džoker

Screenshoot Youtube

Džoker, Foto: Screenshoot Youtube

Za to vreme njegov brat River se uz glumu posvetio i muzici. Godine 1993. nastupao je u zloglasnom noćnom klubu "The Viper Room" u zapadnom delu Holivuda.

Hoakim i sestra Rejn su bili tamo, a niko nije znao da su Riveru, koji je bio poznat kao "veganski Džejms Din", dali piće od mešavina droga. U ranim jutarnjim satima on se predozirao i srušio na ulici, imao je grčeve koji su trajali pet minuta i tada je preminuo.

Džoker

Screenshoot Youtube

Džoker, Foto: Screenshoot Youtube

Dve godine nakon bratovljeve smrti, Hoakim Finiks se vratio glumi i uglavnom je igrao sporedne uloge, odnosno likove koji su bili nesigurni i sukobljavali se sa samim sobom te imali mračnu stranu.

Džoker, Hit Ledžer, Betmen

Profimedia

Džoker, Hit Ledžer, Betmen, Foto: Profimedia

Da bi igrao glavnu ulogu u filmu Džoker, Hoakin Feniks morao je proći kroz dramatičnu transformaciju. Ovaj 44-godišnji glumac izgubio je šokantna 52 kilograma uoči snimanja.

- Svestan sam koliko su fanovi opsednuti ovim likovima i koliko žele da ih vide preslikane sa korica stripa na filmsko platno. Zbog toga se maksimalno trudim da se fizički transformišem u lika kojeg igram. Naravno, smatram da se iza svih tih likova krije razlog zbog kojeg su oni postali takvi, jer u suštini, svi negativci su ljudska bića kojima je nešto pošlo po zlu. Zato mislim da će ovo biti vrlo zanimljiv film i da će se fanovima svideti, jer će moći da vide šta je potrebno da se desi čoveku da bi se pretvorio u sinonim zla kao što je Džoker - rekao je uzbuđeni glumac pred premijeru Džokera.

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!