ZA KRAJ GODINE SPEKTAKL Novogodišnja "rok opera" u sredu u Centru Sava

Definiciju rok opere ne možete pronaći u udžbenicima, ali zato možete prisustvovati spektaklu gde vrhnski muzičari drže lekciju o ovom muzičkom pravcu.

Rok opera
Rok opera, Foto: Promo

Ovakvi koncerti retkost su čak i u evropskim i svetskim metroplama, ali već vrsna ekipa muzičara, drugi put za mesec dana pokloniće se pred publikom u beogradskom Centru SAVA.

Više od sto muzičara, koji su sastavljeni od članova novosadskog Big Benda i hora i opera Srpskog narodnog pozorište izvešće više od 20 antologijskih svetskih rok hitova u sredu 26. decembra od 20 sati i 30 minuta. Kao i pred prvi koncert, i ovoga puta, par dana pred nastup, traži se karta više. Svi žele da vide ono što se danima prepričavalo. Sjajni solisti kao što su Zoran Šandorov, Danka Adamov, Nevena Božović, Renata Starović Petošević, Dragana Keler, Jelena Gavrilović, Nikola Mijić i Matija Zanata, poneseni žarom publike, kao nikada do sada izvodili su hitove Tine Tarner, Robija Vilijamsa, Olivera Mandića, grupa Pink Flojd, Dors, Van Helen, Kvin.

Rok opera
Rok opera, Foto: Promo

Dirigent Fedor Vrtačnik, koji je i sastavio repertoar, oduševljen je kako je publika reagovala i raduje ga što se javljaju ljudi koji žele da ih ponovo vide na sceni i koji su već kupili karte za Novogodišnju rok operu. Posebno ga raduje reakcija na Boemsku rapsodiju, jer kako priznaje, uraditi aranžaman za ovu numeru, bio je pravi izazov:

- Njen nastanak i danas predstavlja misteriju. Ovo rapsodično delo je u suštini sa nizom vrlo kontrasnih raspoloženja, boje i karaktera... Pred sobom imamo kompleksno delo sastavljeno iz šest različitih stavova sa dve potpuno različite sekcije: operske i rok sekcije. Ovaj format sa naglim promenama u stilu, tempu i tonu , neobičan je za rok muziku.

Sam projekat je spektakularan po veličini izvođačkog ansambla i činjenicom da muzički aranžmani još nisu predstavljeni na ovim prostorima, zato i ovoga puta svi očekuju fantastičan prijem od publike, velike ovacije i naravno, zajedničko đuskanje tokom celog koncerta!

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi