Nove intrige u Senkama: Jedna misteriozna reč će promeniti sve (FOTO)

B. Zajić | vip 2019-12-02 21:28:33 2019-12-02 21:28:33

Epizode druge sezone serije "Senke nad Balkanom" svakog ponedeljka prikovu gledaoce za male ekrane.

Printscreen

Nova sezona serije "Senke nad Balkanom" je ostavila snažan utisak na Srbiju, a pre nedelju dana se treća epizoda završila ubistvom sveštenika koji je saznao ime Neznanog junaka!

Na samom početku epizode pronađen je leš grofa Novickog, o čemu Đolović obaveštava Živkovića koji je besan zbog ovog saznanja i naređuje mu da što pre pronađe ubicu, ukoliko ne želi da sam snosi posledice.

Maja Davidović je prespavala kod Taneta kome se otvoreno udvara, ali je bivši inspektor odbija. Otkriva joj gde se nalazi Mustafa, ali ga i zanima zašto je Golubić ubio grofa.

- Zato što je Novicki bio verovatno nacistički špijun, a poslednje što nacisti žele je da kralj prizna Sovjetski savez" - govori mu Maja.

Za to vreme, novi načelnik policije i inspektori Pletikosić i Zečević užurbano odlaze u mrtvačnicu kako bi im Babić dao detalje o ubistvu Novickog. Međutim, Babić im ne govori mnogo, sem da je ubijen i bačen u reku, ali traži da se pronađe leš minera koji je nestao iz mrtvačnice.

Kaluđer je pozvao Đolovića kako bi se raspitao o novom čoveku koji je počeo da se upliće u razne poslove - Danilu Tomasoviću. Đolović mu govori da je Tomasović američki kriminalac koji prevozi opijum preko Atlantika, kao i da je čovek Koroševca, jezuita koji im radi o glavi sve vreme.

- Rešite ga se, zauvek - govori Đolović Kaleuđeru.

Zečević i Pletikosić ispituju Pršu, konobara kome je ubijeni sveštenik rekao da zna ime Neznanog junaka, o tome da li je neko čuo razgovor između njih dvojice, a on im otkriva da je jedino Dimitrijević bio pored i da je sve čuo.

U međuvremenu, u Jataganmali vidimo Dimitrijevića sa sinom kome treba novac kako bi otišao u inostranstvo da studira. Međutim, iako je Dimitrijević ceo život primao mita i bio korumpiran kako bi zaradio novac za sina, nije uspeo. Razočaran sin odlazi, a Dimitrijević dobija poruku od Vidoja.

- Dođi kod mene večeras u 10. Važno je. Vidoje.

Pletikosić obaveštava Taneta o sveštenikovoj smrti.

- Šta sam napravio?! Gde će mi duša?! Uvukao si me u ovu nesreću, ja sam uvukao njega, osudio ga na smrt, ni krivog ni dužnog. Onakvog čoveka! - govori Tane i plače.

Ovde saznajemo da je sveštenik bio na samrti, ali živ u trenutku kada je Pletikosić došao do njega i da je izgovorio reč "brat". Međutim, oni nemaju predstavu šta to može da znači. Zečević im govori da sudija nije ubijen bajonetom koji je Tane pronašao u prolazima.

U novinama izlazi vest o smrti Novickog, iako je Živković naredio da sve ostane u tajnosti. Tim povodom odlazi do Savkovića.

- Sluđaj me, Savkoviću! Ako misliš da to što te puštamo da se*eš o Fireru kao velikom državniku i Nemačkoj kao zemlji prosperiteta znači da se plašimo tvojih gazdi ili da nemamo dokaze da si nemački špijun, grdno si se zaje*ao - govori mu Živković, na šta Savković odgovara ucenom i pokazuje mu njegove slike kako orgija sa ađutantima.

Grof Rajački dolazi kod Alimpija Marića i raspituje se o Novickom, govoreći da je ušao u Kaluđerov klub za doček Nove godine, ali da odatle nije izašao, te da ga je Mina sa Majom Davidović preuzela u klubu. Međutim, Mina poriče da zna tog čoveka, vidno uplašena, i kasnije odlazi kod Mustafe tražeći mu pomoć.

Sovjeti šalju poruku Mustafi Golubiću:

- Kršteno ime - Anton, kriminalac iz Čikaga, a poreklom iz Istre. Iako je polu-Italijan u samom je vrhu Pavelićeve ustaške organizacije. Profitom od trgovine drogom finansira njihove kampove i terorističke akcije. Moglo bi se reći da nakon neuspelog pokušaja atentata u Zagrebu češće provodi vreme u Beču, a manje u Italiji - čita Bojana poruku.

Sonja obaveštava Taneta da ostavlja Vidoja i odlazi u Banja Luku kod tetke. Tane tada prvi put posle dugo vremena pije alkohol.

U međuvremenu, Živković odlazi kod kneza Pavla. Njih dvojica raspravljaju o tome da li Jugoslavija treba da prizna Sovjetski savez.

- Ponekad morate da sarađujete i sa ološem da biste pobili veće zlo - govori knez i naređuje Živkoviću da što pre reši ubistvo Novickog.

Tomasović odlazi u klub kod Kaluđera sa kojim sklapa dogovor o trgovini heroinom. Ipak, Mirić ne naseda i ispunjava svoj deo doovora sa Đolovićem, a to je da se otarasi Tomasovića, te šalje ljude da ga ubiju. Međutim, na istom mestu su se našli Tane i Pletikosić, gde Tane spasava život Tomasoviću.

Sonja i Vidoje se raspravljaju, a nešto kasnije neko ulazi u njihovu kuću i oboje ih ubija.

Još fotografija iz četvrte epizode, pogledajte u galeriji u nastavku teskta.

 

 

Expand player
Pogledajte više