Dani Turske
Promo
Dani Turske

Promo

Dani Turske, Foto: Promo

Fotografije na izložbi će prikazati istorijski put od otkrića do danas i monumentalne građevine Gobekli Tepe-a.

Izložbu će pratiti i predstavljanje turske kuhinje “Put pšenice dug 12.000 godina” sa šefom Omur Akorom kao i program baziran na upotrebi igračaka inspirisanih Gobekli Tepe-om u sklopu dečjeg festivala “Hajdemo napolje”. Osim predstavljanja jednog od najstarijih lokaliteta Gobekli Tepe, Institut Yunus Emre je pripremio niz zanimljivih kulturnih manifestacija:

9. oktobra 2019. godine sa početkom od 15 časova u Galeriji SULUJ (Terazije 26/II) biće otvorena izložba keramike “Civilizacije Anadolije”. Izložbu čine predmeti iz ličnih kolekcija dr Sidike Sibel Sevim, profesora na Univerzitetu Anadolija i dr Džemaletin Sevima. Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu sa odseka keramika biće deo zajedničke radionice.

Dani Turske

Promo

Dani Turske, Foto: Promo

Šef i autor knjiga o kulinarstvu Ali Aćikgul i šef idris Guler u Metro Horeca centru na radionici turske kuhinje predstaviće 9. oktobra 2019. godine sa početkom od 17 časova bogatstvo turske kuhinje i njene gastronomske kulture.

Izložba koja prikazuje kulturne i istorijske vrednosti Jugoistočne Anadolije „Od davnina do današnjice“ biće otvorena 10. oktobra 2019. godine. Posetioci će moći da je pogledaju do 23. oktobra 2019. godine.

Koncert “Duh Anadolije” održaće se 10. oktobra 2019. godine u koncertnom salonu Beogradske filharmonije. Čelista Ugur Išik će izvesti melodije svih civilizacija koje je Anadolija ugostila.

03. oktobar 2019. Čelista Išik će u okviru manifestacije “Nedelja turske kulture” održati muzički master klas u prostorijama AKUD Ivo Lola Ribar kome će prisustvovati ovdašnji čelisti.

Beograd je otvorio svoja vrata za istoriju, kulturu, muziku, gastronomiju Turske.
Nadamo se da će svi posetioci uživati u zajedničkom druženju na manifestacijama u okviru „Nedelje turske kulture“.

Dani Turske

Promo

Dani Turske, Foto: Promo