Neda Arnerić
Printscreen/Youtube

 

Neda Arnerić

Printscreen/Youtube

Neda Arnerić, Foto: Printscreen/Youtube

Glumica Neda Arnerić preminula je danas u 67. godini života, a među brojnim kolegama i prijateljima koji se od nje opraštaju kroz tugu i bol je i Radoš Bajić.

Radoš se prisetio brojnih uspešnih saradnji sa Nedom, pa istakao da je tužan jer je verovao da se oporavila i počela novi život.

Radoš Bajić

Alo

Radoš Bajić, Foto: Alo

- Neda Arnerić je bila izuzetna glumica i velika dama srpskog i jugoslovenskog filma. Nikada nismo zajedno igrali na filmu, ali smo divno sarađivali u filmu čiji sam autor i reditelj "Za kralja i otadžbinu". Neda je igrala glavnu ulogu sa takodđ nedavno počivšem velikim glumcem Markom Nikolićem. Svi mi u produkciji "Contrast" smo večeras veoma tužni, jer smo verovali da se Neda posle mnogih pehova, smrti supruga i zdravstvenih tegoba - oporavila i počela novi život. Najdominantnije osećanje koje me prožima kada je se setim nje - neka seta koja je probijala iz nje svakog trenutka, iz njenog pogleda, pokreta, iz njenih reči. Neka joj je laka zemlja i večni mir u njenoj duši - rekao je Radoš Bajić.

Radoš Bajić

Alo!/Rajko Ristić

Radoš Bajić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Poznatu srpsku glumicu koju je brat u februaru pronašao bez svesti pa je izvesno vreme bila zbrinuta na VMA, a nedavno je za medije govorila o svojim planovima da se preseli u Indiju i iskusi asketski način života.

Iza sebe je ostavila brojne uspešne i zapažene uloge, Završila je Devetu gimnaziju i već sa 16 godina upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Već 1966. je debitovala u filmu “San”, sa samo 13 godina. Njen šarm tih godina je naveo televiziju da snimi šou "Mala Neda" i privukao strane producente. Tako je Arnerićeva igrala veće uloge u filmovima "Hamsin" (1970), "Malo, Mnogo, Strastveno" (1971), "Pakost" (1971) i "Shaft u Africi" (1973).

Neda Arnerić

Alo! Rajko Ristić

Neda Arnerić, Foto: Alo! Rajko Ristić