Olivera Katarina
Youtube/Printscreen
Olivera Katarina

Youtube/Printscreen

Olivera Katarina, Foto: Youtube/Printscreen

Olivera Katarina, jugoslovenska i srpska glumica i pevačica, iza sebe ima brojne uspešne i zapažene uloge, a upamćena je po nesvakidašnjoj, raskošnoj lepoti koja je osvajala muškarce, a na kojoj su joj mnoge žene zavidele.Upravo ta lepota u više navrata dovodila ju je u nezavidne situacije, a jednom prilikom Olivera je priznala da su svi reditelji želeli da se obnaži pred kamerama, na šta ona nije pristajala.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Aug 14, 2018 at 9:46am PDT

- Svi reditelji su od mene tražili da se skidam, a to nikada nisam htela da prihvatim, zato sam odbijala uloge. Retko koji film je bio da reditelj nije hteo da me svuče. Bila sam istrajna i tu je bilo problema. Smatrala sam da ulaženje u moju intimu je nedopustivo. Ima jedan slučaj u filmu "Derviš i smrt". Zdravko Velimirović je nagovorio Voju Mirića, bez mog znanja i dopuštenja da povuče i pocepa haljinu u kadru. On je meni trgao haljinu, ali nije uspeo da me obnaži, odmah sam regovala i skupila ruke i poderanu haljinu. A dokle je to išlo, na svašta su bili spremni. Međutim, napravila sam skandal kako su smeli to da se usude da mi urade, nisam to dopustila. Uspela sam da budem dosledna, ali sam platila cenu. Neke kolegnice smatraju da je dužnost od glumce da sluša sve što reditelj hoće, ne mislim tako. Nije potrebno biti nag da bi dočarao bilo koje stanje, mislim da je to neportrebno - rekla je jednom prilikom Olivera Katarina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Oct 14, 2018 at 11:08am PDT

Pored toga što je posao doveo na male ekrane, i njen privatan život je bio kao film. Olivera je odrastala pored strogog oca, a njena ljubavna priča posebno je zanimljiva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Sep 24, 2018 at 4:17am PDT

Nakon premijere predstave "Koštana" upoznala je mladog pozorišnog kritičara Vuka Vuču. On je napisao oštru kritiku predstave, a način na koji je opisao Oliveru nije se svideo mladoj glumici, te se tada zarekla da će da mu "opali šamar" prvi put kad ga vidi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Oct 13, 2019 at 12:58pm PDT

Sreli su se u bifeu Narodnog pozorišta i nakon nekoliko sati razgovora pred kolegama ju je pitao da li želi da se uda za njega. Venčali su se sledećeg dana i Vuk ju je odveo svojoj kući i upoznao je sa roditeljima. Kada je njen otac saznao šta se desilo pozvao ju je da dođe kući, a kako je svojevremeno ispričala, taj susret je bio jako neprijatan. Ipak, nakon nekog vremena brak se završio razvodom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on Feb 1, 2020 at 10:24am PST